Surse. Ludovic Orban, către liberali: Moţiunea nu trece. Scăpăm şi de ziua de luni, apoi ne vedem de campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban va merge luni din nou în Parlament    Foto: Octav Ganea / Inquam
Ludovic Orban va merge luni din nou în Parlament    Foto: Octav Ganea / Inquam

Într-o şedinţă online cu liderii PNL din teritoriu, premierul Ludovic Orban i-a asigurat că moţiunea de cenzură nu va trece de votul Parlamentului, susţin surse politice pentru Adevărul.

„Vom trece cu bine şi peste ziua de luni, apoi ne vedem liniştiţi de campanie, de guvernare şi de alegeri. Moţiunea nu trece”, le-a spus premierul Ludovic Orban liderilor PNL din ţară, într-o şedinţă pe teme de campanie. Luni va fi votată moţiunea de cenzură depusă de PSD. 

În acest moment, PSD nu are o majoritate clară alături de ALDE şi ProRomânia. Votul UDMR va înclina decisiv balanţa. Dacă UDMR nu votează moţiunea, Guvernul Orban poate fi trântit doar dacă PSD convinge cel puţin jumătate din grupul minorităţilor naţionale, care numără în total 17 deputaţi. 

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că există suficiente voturi ca moţiunea de cenzură, care va fi votată în plenul reunit de luni al Parlamentului, să treacă. El a precizat că şi fără aleşii UDMR, există numărul necesar pentru ca Guvernul Orban să pice.  „În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea să treacă. Avem discuţii în continuare şi cu UDMR, dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă. Parlamentarii PSD, parlamentarii Pro România, ALDE şi parlamentarii de la Partidul Puterii Umaniste social-liberal au anunţat că vor vota moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD. 

De partea cealaltă, Ludovic Orban a declarat că va face o previziune privind votul la moţiunea de cenzură în apropierea datei plenului reunit, întrebat pe câte voturi se bazează PNL la moţiune. Premierul a adăugat că nu i-ar spune moţiunea de cenzură, ci „poţiunea de cianură cu care PSD vrea să otrăvească România”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite