Surse. Iohannis îi bagă în şedinţă pe Florin Cîţu şi liderii coaliţiei. Tema discuţiilor: bugetul pe 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coaliţiei de guvernare şi pe premierul Florin Cîţu la Vila Lac pentru a discuta despre bugetul pe 2021, după ce între forţele politice au existat contre privind alocarea de bani către ministere, au precizat surse politice pentru „Adevărul”.

Şeful statului le-a transmis şefilor de partide din coaliţie şi premierului să vină pentru o discuţie aplicată, de la ora 18.00, pe tema bugetului de stat şi a asigurărilor sociale pe 2021. Convocarea acestora are loc după cu ce au existat nemulţumiri publice legate de sumele alocate către ministere, mai ales din zona USR-PLUS, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Prea încântat de alocarea bugetară nu a fost nici ministrul Mediului Tanczos Barna, susţin aceleaşi surse politice. 

Cele mai sensibile domenii în ceea ce priveşte sumele din bugetul pe 2021 sunt Sănătatea şi Educaţia. Dacă ministrul Sorin Cîmpeanu a acceptat situaţia, din partea liderului de la Sănătate încă sunt purtate discuţii pentru creşterea sumei pentru această instituţie. 

Surse politice susţin că şedinţa cu Klaus Iohannis are cel mai probabil rol de asigurare a faptului că nu vor exista suprize la votul privind bugetul pe 2021.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite