Surse. Guvernul ar vrea să elimine o parte din restricţiile anti-pandemie din 8 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Ciucă are în vedere eliminarea din restricţiile anti-pandemie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Ciucă are în vedere eliminarea din restricţiile anti-pandemie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cabinetul Ciucă ar putea elimina o parte din restricţiile anti-pandemie din 8 martie, încă fiind aşteptată o analiză a specialiştilor în ceea ce priveşte oportunitatea menţinerii stării de alertă, potrivit infirmaţiilor „Adevărul”.

Potrivit unor surse guvernamentale, autorităţile aşteaptă analiza specialiştilor din Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP) pentru a evalua oportunitatea prelungirii stării de alertă. Cu toate acestea, o parte din restricţiile anti-pandemie ar putea fi eliminate începând cu 8 martie.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit de luni despre faptul că trendul cazurilor este unul descrescător.„Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese. Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă de luni.

Alexandru Rafila a propus relaxarea mai multor restricţii: masca să nu mai fie obligatorie în spaţiul public şi accesul la restaurante şi mall-uri să fie permis şi fără certificatul verde. „Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar - ăsta cred că e un lucru aşteptat de multă lume - pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a spus Rafila.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite