Surse: Cine e preferatul Vioricăi Dăncilă pentru candidatura la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneori, Eugen Teodorovici e tratat cu spatele de Dăncilă
Uneori, Eugen Teodorovici e tratat cu spatele de Dăncilă

Liderul PSD Viorica Dăncilă ar vrea ca Eugen Teodorovici să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din toamnă, susţin surse politice pentru Adevărul. Teodorovici este omul de încredere al premierului. Dăncilă îl susţine şi pentru funcţia de comisar european. PSD ar putea avea candidat separat pentru Cotroceni, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu ar putea intra în cursă din partea ALDE, cu susţinerea ProRomânia.

Sondajele PSD pentru alegerile prezidenţiale sunt în desfăşurare, însă premierul Viorica Dăncilă are deja un favorit: Eugen Teodorovici, ministru de Finanţe şi preşedinte executiv al PSD. „Dăncilă vrea neapărat un om din partid, nu un candidat extern. Avem două variante: Teodorovici sau Firea. Însă cu candidat separat, riscăm să nu intrăm în turul doi, mai ales dacă Tăriceanu face alianţă cu Ponta“, susţin surse din conducerea partidului pentru Adevărul. 

Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu vor discuta marţi despre o candidatură comună la prezidenţiale. Dăncilă ar vrea ca Tăriceanu să susţină candidatul PSD, mai exact pe Teodorovici, în timp ce Tăriceanu ar vrea să fie chiar el candidatul comun sprijinit de PSD-ALDE-ProRomânia, potrivit surselor citate. 

Viorica Dăncilă crede că o eventuală candidatură a lui Eugen Teodorovici ar atrage şi susţinerea lui Victor Ponta, în condiţiile în care fostul premier din vremea USL este cel care l-a propulsat pe actualul ministru de Finanţe în politica mare. De asemenea, Eugen Teodorovici se bucură de susţinerea liderilor locali ai PSD, după ce a finanţat mai multe proiecte cerute de primarii social-democraţi. 

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici au jucat, sâmbătă, o partidă de ping-pong, într-o tabără de copii de la Sulina. Ulterior, cei doi au mers, împreună cu MIhai Fifor, la o plimbare pe plajă şi au intrat cu picioarele în mare. ”Te remaniez”, i-a spus, în glumă, premierul. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că tandemul care va reprezenta PSD la viitoarele alegeri prezidenţiale este Eugen Teodorovici pentru Cotroceni şi Viorica Dăncilă pentru Palatul Victoria. „Am avut ocazia să vedem «la lucru pentru recuperare de imagine» tandemul care va reprezenta PSD la viitoarele alegeri prezidenţiale: Teodorovici pentru Cotroceni şi Dăncilă pentru Victoria. Vrea, nu vrea partidul, asta e! Şi dacă nu vrea partidul, are soluţii mai bune?", a scris  Băsescu pe Facebook. 

În interiorul PSD au izbucnit mai multe conflicte, majoritatea fiind între foşti apropiaţi şi susţinători ai lui Liviu Dragnea, pe de o parte, şi persoane care se dezic de fostul preşedinte al partidului, pe de altă parte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite