Surse: Încep negocierile în PNL pentru un loc eligibil la parlamentare. Ce nume sonore nu mai au loc pe liste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban are ultimul cuvânt de spus în ceea ce priveşte listele FOTO Mediafax Alexandru Dobre
Ludovic Orban are ultimul cuvânt de spus în ceea ce priveşte listele FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Liberalii au început negocierile din spatele uşilor pentru un loc eligibil la următoarele alegeri parlamentare. Cel mai cunoscut ales care ar urma să fie lăsat pe dinafară este Mihai Voicu, liberal cu patru mandate în Parlament şi cu o condamnare în primă instanţă la trei ani cu suspendare, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”.

Fialele PNL au termen ca până pe 10 octombrie să termine cu stabilirea şi validarea listelor pentru parlamentare, pentru ca cel târziu pe 15 octombrie să aibă loc aprobarea lor la nivel naţional, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”. Potrivit surselor citate, fiecare filială judeţeană îşi va decide lista de candidaţi, urmând ca aleşii în funcţie să aibă prioritate, în condiţiile în care nu au probleme de integritate sau nu sunt căzuţi în dizgraţia partidului.

„În majoritatea organizaţiilor au început discuţiile despre liste, mai ales ce oameni noi din partid vor fi puşi pe locuri eligibile, dar şi tema găsirii unor locuri pentru candidaţii veniţi în ultimele luni. Clar trebuie să le găsim loc unor Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu sau Toma Petcu, iar locurile astea să fie şi eligibile”, au declarat surse politice pentru „Adevărul”

Poate cel mai cunoscut parlamentar care nu va mai primi un loc eligibil este Mihai Voicu, deputat de patru mandate. După patru ani ca deputat de diaspora, unde nu s-a evidenţiat cu absolut nicio acţiune, Voicu mai are şi problema unei condamnări la trei ani de închisoare cu suspendare, însă decizia nu e definitive. Acuzaţia adusă lui Voicu este cea de trafic de influenţă. Mai mult surse din partid susţin că Voicu nu este nici agreat de Ludovic Orban.

Surse din partid susţin că schimbări ar putea să apară şi în Dâmboviţa, acolo unde sunt şanse foarte mari ca Iancu Caracota să nu fie pus pe listă, însă şi un al doilea politician destul de cunoscut nu e prea sigur de primirea unui loc eligibil, adică Cezar Preda.

Schimbări ar urma să aibă loc şi în Capitală. Conducerea PNL e indecisă dacă să-l mai pună sau nu pe liste pe senatorul Leon Dănăilă, reputat medic, dar care a ajuns la o vârstă înaintată, 87 de ani, şi care cu greu ar mai putea să vină la activităţile Parlamentului. Surse din formaţiune susţin că persoane din echipa Orban nu ar vrea să i se dea un loc eligibil nici Adrianei Săftoiu, drept pedeapsă pentru criticile la adresa partidului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite