Stelian Ion: Oprirea procedurii de selecţie a procurorilor reprezintă dovada că a fost miza principală a remanierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Stelian Ion FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion atrage atenţia că prima măsură a ministrului interimar al Justiţiei arată că oprirea procedurii de selecţie a fost miza principală a revocării sale din funcţie, iar schimbarea conducerii Direcţiei de avizare a Ministerului Justiţiei a fost făcută pentru a facilita obţinerea avizului pentru PNDL 3. Potrivit informaţiilor „Adevărul”, Raluca Spoeală a solicitat să fie mutată din conducerea Diecţiei.

„Oprirea procedurii de selecţie a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiţiei, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii”, a scris fostul ministru pe Facebook

Fostul ministru face referire si la schimbarea sefei de la Directia de avizare, insa potrivit informatiilor „Adevarul”, este vorba despre o schimbare la cerere, Raluca Spoeală solicitând să fie mutată.

El mai spune că „schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcţiei de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obţinerea avizului pentru PNDL 3, proiect care faciliteaza furtul din banii publici, şi, probabil, a unor avize ulterioare, arată că Florin Citu nu are respect pentru lege şi foloseşte aceleaşi metode abuzive pe care le foloseau odinioară cei pe care atâta i-a criticat public. Asta este realitatea tristă a acestor zile”.

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineaţă din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul Anghel Saligny, susţin surse din minister pentru News.ro.

Ministrul interimar a anunţat că a cerut direcţiilor de specialitate un punct de vedere privind posibilitatea de amânare a concursurilor pentru şefia DIICOT şi pentru funcţii de conducere din DNA. Şi Consiliul Superior al Magistraturii consideră că o continuare a procedurii „ar pune probleme serioase cu privire la substanţa, coerenţa şi finalitatea unei astfel de proceduri”. El a mai spus că procedura de avizare a unui proiect este de natură tehnică şi aşa trebuie să rămână, „Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor. Ministerul Justiţiei se va pronunţa pe legalitatea unui proiect de act normative şi nu pe oportunitate”, precizând că va aviza proiectul Anghel Saligny - PNDL 3.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite