Sondaj. Războiul şi creşterea preţurilor la energie, principalele cauze ale unei eventuale crize economice. Cum sunt văzute măsurile Coaliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Războiul, principala cauză a unei eventuale crize economice FOTO Getty Images
Războiul, principala cauză a unei eventuale crize economice FOTO Getty Images

Principalele cauze ale unei eventuale crize economice sunt considerate războiul din Ucraina şi creşterea preţurilor la energie, urmate de efectele pandemiei, arată un sondaj Avangarde realizat la comanda G4Media.

Întrebaţi care sunt cauzele unei eventuale crize economice, 28% dintre cei care au răspuns au indicat drept principal motiv războiul, 23% creşterea preţurilor la energie şi 21% efectele pandemiei asupra lanţurilor de aprovizionare la nivel mondial. Pe locul al patrulea ca motv a fost indicată calitatea guvernării, iar 9% au răspuns că ar fi „altele” cauzele.

Potrivit sondajului Avangarde, 39% dintre cei întrebaţi au afirmat că majoritatea PSD-PNL-UDMR a luat măsurile potrivite, în timp ce 27% că nu a luat măsurile potrivite, iar 29% nu au putut aprecia.

Cea mai mare problemă din prezent este văzută de peste două treimi, adică de 71%, creşterea preţurilor, iar doar 8% ratele bancare, iar 5% au indicat şomajul. 

14% cred că liderul PNL, Nicolae Ciucă, este pregătit să gestioneze o eventuală criză economică, 13% Marcel Ciolacu (PSD), 3% Cătălin Drulă şi 2% George Simion (AUR). 38% sunt de părere că niciunul nu este pregătit să gestioneze o eventuală criză, în timp ce 30% nu ştiu sau nu răspund.

Metodologie

Sondajul a fost realizat de Avangarde, la comanda G4Media, în perioada 11 – 16 aprilie, prin metoda interviului telefonic, pe un eşantion de 850 de subiecţi, având o marjă de eroare de 3,2%.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite