SONDAJ INSCOP Românii cred că preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze strâns pe subiecte de interes public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

85% din români au o părere bună despre iniţiativa UNPR de impozitare a marilor averi, arată Barometrul INSCOP, realizat la comanda „Adevărul“.

Iniţiativa PSD de introducere a unei noi legi a salarizarii bugetarilor se bucură de sprijinul a 48,3% dintre români, în timp ce 19,2% au o părere proastă. 42,3% dintre respondenţi au o părere bună despre introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din străinătate. Propunerea legată de autonomia Ţinutului Secuiesc este respinsă în proporţie de 72,2%.

77,8% dintre cei chestionaţi sunt de părere că Guvernul trebuie să colaboreze strâns cu Preşedintele pe orice subiect de interes public (faţă de 78,3% în luna iulie), doar 13,6% exprimându-şi dezacordul cu această idee. 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale la aceeaşi dată, iar 22,9% nu sunt de acord.

Dintre cei chestionaţi, 30,4% sunt de acord cu ideea că actualul guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (faţă de 33,2% în luna iulie) în timp ce 50% sunt în dezacord. 26,9% dintre respondenţi consideră că guvernul actual trebuie să rămână în funcţie, dar cu un alt prim-ministru, în timp ce 51,7% nu sunt de acord cu această afirmaţie. Sunt de acord cu ideea organizării de alegeri anticipate 26,4% dintre cei chestionaţi (faţă de 30,3% în luna iulie), în timp ce 62,4% îşi exprimă dezacordul.

SONDAJ romanii si marile teme politice
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite