SONDAJ INSCOP Românii cred că preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze strâns pe subiecte de interes public

SONDAJ INSCOP Românii cred că preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze strâns pe subiecte de interes public

Preşedintele Iohannis şi premierul Ponta se află în conflict FOTO Mediafax

85% din români au o părere bună despre iniţiativa UNPR de impozitare a marilor averi, arată Barometrul INSCOP, realizat la comanda „Adevărul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa PSD de introducere a unei noi legi a salarizarii bugetarilor se bucură de sprijinul a 48,3% dintre români, în timp ce 19,2% au o părere proastă. 42,3% dintre respondenţi au o părere bună despre introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din străinătate. Propunerea legată de autonomia Ţinutului Secuiesc este respinsă în proporţie de 72,2%.

77,8% dintre cei chestionaţi sunt de părere că Guvernul trebuie să colaboreze strâns cu Preşedintele pe orice subiect de interes public (faţă de 78,3% în luna iulie), doar 13,6% exprimându-şi dezacordul cu această idee. 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale la aceeaşi dată, iar 22,9% nu sunt de acord.

Dintre cei chestionaţi, 30,4% sunt de acord cu ideea că actualul guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (faţă de 33,2% în luna iulie) în timp ce 50% sunt în dezacord. 26,9% dintre respondenţi consideră că guvernul actual trebuie să rămână în funcţie, dar cu un alt prim-ministru, în timp ce 51,7% nu sunt de acord cu această afirmaţie. Sunt de acord cu ideea organizării de alegeri anticipate 26,4% dintre cei chestionaţi (faţă de 30,3% în luna iulie), în timp ce 62,4% îşi exprimă dezacordul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: