Sondaj INSCOP. PSD a depăşit 35%. AUR, scor aproape dublu faţă de parlamentare. USR şi PNL, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul condus de Ciolacu a depăşit 35% în internţie de vot. PNL pierde procente de la lună la lună FOTO Inquam Photos / George Calin
Partidul condus de Ciolacu a depăşit 35% în internţie de vot. PNL pierde procente de la lună la lună FOTO Inquam Photos / George Calin

Partidul Social Democrat a crescut în intenţia de vot a românilor, ajungând în luna septembrie la peste 35%. Pe aceeaşi linie ascendentă se află şi AUR, care înregistrează un scor aproape dublu faţă de cel de la alegerile parlamentare . La polul opus, PNL şi USR au pierdut procente importante, după cum arată un sondaj recent INSCOP, realizat la comanda Strategic Thinking Group.

Sociologul Remus Ioan Stefureac, preşedinte al Strategic Thinking Group, a postat pe Facebook un grafic al intenţiei de vot în România, potrivit ultimei cercetări a INSCOP Research, care indică faptul că în luna septembrie PSD (35.4%) a depăşit cu mai mult de zece procente Partidul Naţional Liberal (21.9%). Partidul condus de Florin Cîţu a pierdut 5% din intenţia de vot a românilor în numai trei luni, din iunie 2021, când a înregistrat 26.6%, şi până în septembrie. În schimb, în aceeaşi perioadă a anului, PSD a crescut cu  aproximativ cinci procente. 

Conform sondajului INSCOP, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a înregistrat, în septembrie, un scor aproape dublu faţă de alegerile parlamentare. Astfel, AUR este al treilea partid din România, conform intenţiei de vot, cu un scor de 17.1%, adică mai mult decât USR, care a înregistrat în septembrie 9.8%. Partidul condus de Dacian Cioloş a scăzut în intenţia de vot cu aproape trei procente în perioada iunie-septembrie 2021. 

Sondajul INSCOP indică intenţia de vot a românilor înainte de a fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Executivului, care s-a soldat cu demiterea Cabinetului Cîţu, în data de 5 octombrie 2021. 

„Constatăm însă că AUR şi-a dublat scorul faţă de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creştere uriaş care pare încurajat în continuare de scenele din spaţiul politic. Datele sondajului de opinie la nivel naţional au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metodă CATi (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%”, a scris Remus Ştefureac, miercuri, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite