Sindicatul Europol, despre incidentul în care a fost implicat Cîţu: O veritabilă infracţiune. Alcoolemia se traduce într-un litru de tărie sau 5 sticle de vin

Sindicatul Europol, despre incidentul în care a fost implicat Cîţu: O veritabilă infracţiune. Alcoolemia se traduce într-un litru de tărie sau 5 sticle de vin

FOTO: Facebook Florin Citu

Reprezentanţii Sindicatului Europol afirmă că alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu atunci când a fost prins conducând în Statele Unite „se traduce" în aproximativ un litru de tărie (whiskey, vodcă) sau aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

„Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câţu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:
 
-  aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă);
sau
 
- aprox 5 sticle (750 ml) de vin;
sau
 
- foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore", au afirmat reprezentanţii sindicatului Europol, vineri, într-o postare pe Facebook.
 
Potrivit acestora, fapta constituie infracţiune, nu contravenţie.
 
„Fapta săvârşită de Florin Câţu nu este sub nicio formă o «simplă contravenţie», aşa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracţiune. În rest, noi să fim sănătoşi, că din beţie ne trezim cu toţii", au conchis aceştia.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc
competiţia internă a PNL.
 
„Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.ro. 
 
 Răspunzând unei întrebări, prim-ministrul a precizat că el a condus maşina după ce a consumat alcool. 
 
„Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a mai afirmat Cîţu. 
 
Acesta a mai spus că a fost vorba despre o contravenţie.
 
Preşedintele PNL Ludovic Orban nu ştia despre faptul că Florin Cîţu a condus sub influenţa alcoolului în SUA, nefiind informat în acest sens de către premier, au precizat, miercuri, surse apropiate liderul liberalilor, pentru News.ro. Potrivit acestora, Orban nu doreşte ca acest episod să devină subiect în campania internă din partid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările