Sebastian Burduja, despre acţiunile ASF în cazul City Insurance: Conducerea are meritul că în sfârşit a rupt pisica în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:
City Insurance FOTO Arhivă
City Insurance FOTO Arhivă

Vicepreşedintele Comisie pentru Buget din Camera Deputaţilor, deputatul PNL Sebastian Burduja, este de părere că „într-adevăr, compania a hărţuit Autoritatea pe parcursul ultimilor ani”. Parlamentarul spune că cei din compania City Insurance „au pretins întruna că sunt de vânzare  şi orice măsură ia ASF prejudiciază procesul de vânzare”.

„Conducerea actuală are meritul, cel puţin preşedintele ASF, că în sfârşit a rupt pisica în două, alţii nu au avut curaj să o facă. Sunt date publice că, într-adevăr, compania a hărţuit Autoritatea pe parcursul ultimilor ani. Au dat în judecată ASF şi pe angajaţii acesteia. Au pretins întruna, de ani de zile, că sunt de vânzare şi orice măsură ia ASF spuneau ei că prejudiciază procesul de vânzare. Tactici de şantaj şi se vor pronunţa organele de anchetă. Este o cercetare penală în curs”, a declarat Sebastian Burduja, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, potrivit Financial Intelligence

Potrivit sursei citate, el a mai declarat „că este vital ca banii care au fost fraudaţi, sau urmează să fie dovedit acest prejudiciu, să fie recuperaţi în cel mai scurt timp”.

„Ca parlamentari, ne interesează să reglăm, în cel mai scurt timp, eventuale deficienţe legislative, care poate nu au dat ASF toate pârghiile necesare să intervină în cazul City Insurance; Degeaba FGA va plăti poliţele City dacă, de fapt, preţul la RCA creşte”, mai spune deputatul. 

Membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) au fost audiaţi, miercuri, de către Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, în legătură cu falimentul societăţii de asigurări City Insurance, şedinţa fiind confidenţială, deoarece există o anchetă penală în cauză şi unele informaţii nu pot fi făcute publice.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizaţia de funcţionarea a City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, şi să formuleze cerere de faliment pentru companie.

Prim-ministrul Florin Cîţu consideră, întrebat fiind despre intrarea în faliment a celei mai mari companii de asigurări, City Insurance, că „trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”. Acesta a ţinut să precizeze că statul trebuie verifice, în schimb, dacă City Insurance a intrat în faliment în urma unei fraude.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite