Scenariul ieşirii ALDE de la guvernare: PSD pierde majoritatea de la Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Alexandru Dobre

În contextul relaţiilor tensionate din interiorul coaliţiei de guvernământ, dacă ALDE decide să iasă de la guvernare, PSD pierdea majoritatea în Camera Deputaţilor, acolo unde se discută, printre altele proiecte de lege din domeniul Justiţiei, Finanţe sau Administraţie.

În prezent, din cele 329 de locuri din Camera Deputaţilor PSD deţine 139, în timp ce ALDE are 19. La Opoziţie, PNL are 69 de deputaţi, USR 27, Pro Europa 23, PMP 12, UDMR 21, minorităţi 17.

În prezent, PSD + ALDE adună împreună 158 de voturi, în timp ce, Opoziţia, dacă ar fi unită, ar avea 171 de deputaţi. Cu toate astea, coaliţia PSD-ALDE a mai primit voturi în trecut de la UDMR sau minorităţi.

Imagine indisponibilă

Totuşi, în cazul în care decide să părăsească guvernarea, situaţia PSD-ului din Camera Deputaţilor devine din ce în ce mai catastrofală. O Opoziţie unită cu tot cu ALDE, Pro Europa, UDMR şi minorităţi ar aduna 190 de voturi, în timp ce PSD ar avea doar 139. Nici în cazul în care PSD ar primi voturil UDMR nu ar reuşi să devanseze o Opoziţie formată din PNL, USR, Pro Europa, ALDE, PMP şi minorităţi.

Imagine indisponibilă

Locurile din Camera Deputaţilor:

Imagine indisponibilă
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite