Scandal în Parlament pe tema Zilei Independenţei României: „Voi nu sunteţi urmaşii Brătienilor, ci nişte bieţi Gigei” / Care a fost replica pentru „Deputatul Shaorma”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Solomon, deputat PSD Foto Inquam Photos / George Calin
Adrian Solomon, deputat PSD Foto Inquam Photos / George Calin

Dezbaterile parlamentare pe tema votării zilei de 10 Ziua Independenţei României au escaladat, între deputatul PSD Adrian Solomon şi mai mulţi liberali, printre care Gigel Ştirbu şi Daniel Gheorghe, fiind schimburi dure de replici.

„Este a doua oară în această săptămână când sărbătorirea Zilei Independenţei stârneşte discuţii aprinse în Parlament. Dacă luni aleşii şi-au aruncat cuvinte grele şi nu s-au înţeles dacă celebrarea se va face pe 9 sau pe 10 mai, astăzi au decis prin vot. Iar pentru că rezultatul nu i-a mulţumit pe toţi, s-a dat din nou startul scandalului în Parlament”, a declarat miercuri, după vot, de la tribuna plenului, deputatul liberal Daniel Gheorghe, 

Replica a venit de la unul dintre cei mai mari contestatari ai oficializării zilei de 10 Mai drept Ziua Independenţei, Adrian Solomon, cunoscut şi ca „Deputatul Sharoma”, după scandalul făcut în urmă cu doi ani într-o shaormerie.

„Regele (n.r. - Carol I) a fost comntemporan cu evenimentele şi probabil ştia despre ce vorbeşte, spre deosebire de iniţiatori, care astăzi au dat o palmă poporului român votând schimbarea adevărului istoric. Voi nu mai sunteţi azi urmaşii Brătienilor, sunteţi urmaşii lui Agamiţă Dandanache şi din falnicii mitici dâmboviţeni aţi devenit nişte bieţi Gigei”, a precizat Adrian Solomon. 

Replica a venit de la deputatul Gigel Ştirbu, iniţiatorul legii: „Sigmund Freud spunea următorul lucru: dovada apariţiei prostiei e lipsa ruşinii. Şi Freud nu vindea şaorma. România, din acest moment, îşi poate sărbători legal câştigarea independenţei împotriva voinţei şi crezului vânzătorilor de şaorma”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite