Romaşcanu, ironii la adresa USR: Să nu aduni 50 de semnături, să fii nevoit să furi, arată drumul acestui partid fără trecut, dar şi fără viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii FOTO Arhivă Adevărul
Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii FOTO Arhivă Adevărul

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, i-a ironizat pe cei din USR, după ce moţiunea simplă a acestora a fost retrasă, dat fiind faptul că nu erau suficiente semnături, după ce Biroul Permanent al Camerei a identificat faptul că un ales semnase de două ori.

„Dacă era nevoie de o nouă probă a penibilului acţiunilor recente ale USR, aceasta a venit astăzi.  O activitate guvernamentală dezastruoasă se completează armonios şi cu o incapacitate parlamentară pe măsură. Iulian Bulai, vârful tocit de lance ruptă a corectitudinii politice prost înţelese şi-a aruncat, cu sprijinul solid al colegilor, moţiunea în şanţ. Tot elanul proletar, toată elocinţa de TV şi de tribună parlamentară, înfierbântată şi necruţătoare, au eşuat în scrum şi fum”, a scris pe pagina sa de Facebook Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii. 

„Sigur, moţiunea era doar puţină adrenalină înspre trezirea din catalepsie a USR, dar, chiar şi aşa, alegătorii USR meritau măcar puţină tragere de inimă din partea celor trimişi să-i reprezinte. Să nu aduni 50 de semnături, să fii nevoit să furi prin dublarea unei semnături arată drumul fără întoarcere al acestui partid fără trecut, cum se laudă, dar şi fără viitor. Nu s-a putut. Ne vedem data viitoare”, a completat ministrul Culturii. 

USR a încercat marţi să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, însă demersul lor s-a soldat cu un eşec, nefiind suficiente semnături pentru ca aceasta să fie înregistrată.

„Am luat act de moţiunea simplă depusă azi de deputaţii USR. În mod normal, depunerea unei moţiuni este un exerciţiu democratic. De data aceasta însă, citind textul, de o subţirime pe măsura autorilor, este evident un exerciţiu politic. Nu are nicio ancoră în realitatea activităţii Ministerului Culturii, singurul scop este ieşirea din umbra binemeritată a unui grup de parlamentari din ce în ce mai departe de aşteptările celor care i-au votat. Mă voi prezenta în faţa parlamentarilor şi îmi voi prezenta activitatea, cu convingerea unui rezultat final favorabil”, a transmis Lucian Romaşcanu, într-un răspuns pentru „Adevărul”, după ce USR a depus o moţiune simplă împotriva sa. 

Moţiunea se intitulează  «Libertate artistică? Da! Propagandă pro-Moscova şi anti-UE în instituţii publice? Niciodată!». „În timp ce întreaga ţară se luptă cu extremismul naţionalist venit din Est, dinspre Moscova, directorul interimar al TNB programează un spectacol «găzduit», ţinut de Dan Puric, actor angajat al teatrului, susţinător declarat al dughinismului şi putinismului, campion al pseudo-antiglobalismului şi al naţionalismului de extracţie moscovită. (..) În timp ce întreaga Europă luptă împotriva propagandei anti-UE şi anti-NATO, la Teatrul Naţional, sub ochii directorului interimar aflat în sală, se împart sute de exemplare gratuite dintr-o publicaţie naţionalistă, antisemită, antieuropeană şi pro-putinistă. Nu un exemplar, două, trecute pe sub mână, ci sute! Ce face ministrul Culturii? Aşteaptă anchete, comitete şi comiţii”, se arată în textul moţiunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite