VIDEO Lansarea de pe acoperiş. Partidul Pro România, condus de Daniel Constantin, prezentat oficial: „Este o formaţiune relaxată, născută din emoţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Constantin şi colegii parlamentari la lansarea formaţiunii Pro România. FOTO Inquam Photos
Daniel Constantin şi colegii parlamentari la lansarea formaţiunii Pro România. FOTO Inquam Photos

Deputatul Daniel Constantin a lansat, luni, Pro România, un partid „relaxat, născut din emoţie“ în care se vor regăsi mai mulţi parlamentari din fostul ALDE. Lansarea a fost inedită, fiind făcută nu într-o sală închisă, cu oameni care stau pe scaune şi ascultă, ci pe acoperişul unui hotel bucureştean, în aer liber.

Fostul vicepremier Daniel Constantin s-a lăsat aşteaptat la propria lansare, acesta întârziind aproape un sfert de oră. Când şi-a făcut apariţia pe mansarda hotelului unde avea loc lansarea, acesta era însoţit de deputatul Damian Florea, fost secretar general în PC şi ALDE. Însă, în spate venea şi Mihai Sturzu, fost deputat PSD şi fost lider al Tineretului Social Democrat, prieten cu Daniel Constantin şi Victor Ponta. 

După ce a trecut şi a salutat o bună parte din cei aproape 200 de invitaţi, Daniel Constantin i-a invitat pe toţi să vină să vadă un filmuleţ în care, pe tiparul video-urilor de campanie, o mulţime de oameni se declarau nemulţumiţi de politicieni şi felul cum trăiesc. Concluzia: e necesară „o altfel de politică“. Mai precis, exact motto-ul Pro România, repetat insistent de fostul vicepremier. 

„Este o altfel de lansare. În aer liber şi mulţumesc lui Dumnezeu că azi este frumos“, a declarat Constantin care a spus că deşi nu mai e şi ministru la Mediu, vremea ţine cu el. „E un partid relaxat, născut din emoţie“, a completat înainte de a-i invita lângă el pe alţi patru parlamentari: Sorin Câmpeanu, Eugen Durbacă (ex-PSD), Mircea Banias (ex-PNL) şi Damian Florea. Aceştia au fost prezentaţi ca feţe noi în politică, în ciuda faptului că o parte sunt vechi în Parlament sau administraţia locală.Totodată, a anunţat noi veniri în partidul „de centru, cu accente patriotică“, dar care nu va fi naţionalist. 

   

Probleme în public

În timp ce o dronă transmitea imagini cu evenimentul, fostul vicepremier a explicat faptul că el înainte de a fi proeuropean şi pro-NATO e proromân, iar pe asta va miza în construcţia partidului. În timpul discursurilor ţinute a avut loc şi un incident mai puţin plăcut, unei tinere făcândui-se rău pentru câteva secunde. Odată rezolvată situaţia, lansarea continuat, fiind prezentat succint un decalog al partidului. 

Lansarea partidului Pro România, un partid născut ”dintr-o emoţie”

   

Exact după terminarea luărilor de cuvânt şi-a făcut apariţie şi român declarat „patriot şi naţionalist“, Laurenţiu Rebega, europarlamentar care face parte din familia politică a extremistei Marine Le Pen. Acesta s-a ferit în a lua cuvântul şi a preferat să stea alături de Constantin, persoană cu care a fost coleg la Partidul Conservator. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite