Rectorul UBB cere explicaţii şi corectarea CV-ului ministrului Cercetării: Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu a luat licenţa la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Florin Roman FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Ministrul Cercetării, inovării şi digitalizării a scris în CV-ul său că a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind astfel licenţiat de două ori în acelaşi domeniu. Contactat de Libertatea, rectorul universităţii a descoperit însă că ministrul doar a susţinut un examen de absolvire în incinta Universităţii UBB pentru un alt colegiu din Alba Iulia.

Florin Roman susţine că e licenţiat de două ori în economie, la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj în 1992-1996 şi apoi la Universitatea Athenaeum Bucureşti în 2008-2011. 

La cererea Libertăţii, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a căutat în arhivă şi a descoperit că, de fapt, Florin Roman a studiat în acei ani la un colegiu universitar neacreditat aparţinând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Colegiul se numea Colegiul Universitar Economic şi de Muzeologie, potrivit unor persoane care au văzut documentele din arhiva UBB. 

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu a luat licenţă la noi, la Babeş-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV şi în mesajul public. Şi, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicaţii pentru cei care sunt interesaţi. Atât pot spune acum”, a declarat rectorul UBB pentru Libertatea. 

Dacian Cioloş: „Florin Roman compromite funcţia de ministru”

Preşedintele USR Dacian Cioloş i-a cerut premierului Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, „despre care spune că se dovedeşte a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat”.

„Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl menţineţi în post, Florin Roman compromite iremediabil funcţia de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocraţie şi competenţă pentru orice tânăr care şi-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetăţean normal din această ţară care nu a fentat şcoala. Daţi-l afară„

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite