Răsturnare de situaţie. Prezenţa la locul de muncă a angajaţilor ar putea să nu mai fie condiţionată de noua formă a Certificatului COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Coaliţia modificat proiectul întocmit de Alexandru Rafila, aşa încât să fie eliminată prevederea care condiţiona accesul angajaţilor la locul la muncă în funcţie de Certificatul COVID, spun surse din Coaliţie pentru „Adevărul”. Astfel, are loc schimbarea totală a filosofiei acestui document.

Cazul Certificatului COVID cunoaşte o răsturnare de situaţie, în ceea ce priveşte restricţiile. PSD consideră că o condiţionare a dreptului la muncă de prezentarea certificatului COVID este neconstituţională, ceea ce înseamnă că nu s-ar putea aplica. Poziţionarea social-democraţilor are loc după o discuţie avută de liderii PNL şi PSD cu Klaus Iohannis, susţin surse din Coaliţie.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privaţi sau de stat – erau obligaţi să suspende contractul de muncă pentru angajaţii fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea. Schimbarea din obligaţie în aspect opţional a Certificatului COVID la locul de muncă înseamnă schimbarea fundamentală a demersului. 

Şi în prezent funcţionează Certificatul verde, folosit pentru intrarea la evenimente, în mall-uri sau alte locuri cu aglomerări publice. 

Florin Cîţu a evitat să spună dacă este de acord cu ultima schimbare privind Certificatul COVID, care ar urma să fie discutată în Guvern şi în Coaliţie. Surse din PNL susţin pentru „Adevărul” că liberalii ar fi vrut introducerea Certificatului COVID, document în care ar fi fost permisă o paletă largă de opţiuni, astfel încât angajaţii să aibă opţiunea vaccinării, dar şi a testării.

Citeşte şi: Ciolacu, despre Certificatul COVID: Nu are sens să mergem în continuare cu un proiect care nu aduce nimic nou. Nu e luată o decizie definitivă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite