Rareş Bogdan: Nu poţi dezvolta România fără bani. Nu putem reuşi decât împreună. Nici noi, nici USR PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan FOTO Adevarul
Rareş Bogdan FOTO Adevarul

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan spune că programul de investiţii Anghel Saligny este necesar pentru dezvoltarea României, lucru asumat în programul de guvernare. Potrivit europarlamentarului, proiectul nu va duce la dărâmarea Guvernului şi atrage atenţia că ar fi aplaudat colegii din USRPLUS dacă ar fi ameninţat cu ieşirea de la guvernare pe altă temă.

Europarlamentarul contrazice ideea conform căreia proiectul de investiţii ar putea să dărâme Guvernul în contextul scandalului creat şi spune că numele programului va ajuta la ceea ce şi-au asumat în campania electorală şi în programul de guvernare al  Coaliţiei. El a punctat că PNL şi-a asumat să facă investiţii. „Ăsta era şi sloganul nostru, dezvoltăm, construim România”, a declarat europarlamentarul la Digi24. 

El a explicat că „nu poţi dezvolta România fără bani, pe de-o parte ai bani europeni care sunt bani din PNRR, 29.9 miliarde plus încă aproape 50 de miliarde din exerciţiul multi-anual normal, banii de la Uniunea Europeană şi de asemenea avem 10 miliarde de euro pe acest program naţional de dezvoltare Anghel Saligny care nu înseamnă dezvoltare în balconul domnului Cîţu. Înseamnă dezvoltare în comunităţile locale”. 

Întrebat de ce forţează premierul introducerea pe ordinea de zi a programului Anghel Saligny - PNDL 3, el a răspuns că „de trei săptămâni aproape premierul este dornic, a stat de vorbă cu colegii din Coaliţie şi încearcă să-i convingă că pentru întreaga Coaliţie este important să treacă acest proiect. Aici este vorba de guvernare, oamenii aşteaptă măsuri”

„Aici este vorba de guvernare, oamenii aşteaptă măsuri. Oamenii aşteaptă buna guvernare. Dacă colegii din USRPLUS ar fi condiţionat şi ar fi ameninţat cu ieşirea de la guvernare în cazul în care nu se iau măsuri împotriva celor de la ANRE, împotriva celor de la OPC, de la Consiliul Concurenţei pentru creşterea aberantă a preţului şi pentru că nu s-au găsit soluţiile, deşi ele există, dar nu au fost încă comunicate, soluţiile pe creşterea facturilor la energie, aş fi aplaudat, i-aş fi apludat şi eu, dar să spui că un program care urmează să ajungă în comunităţile locale să facă drumuri, să facă şcoli, să rezolve problemele de canalizare şi la reţelele de gaz, nu sunt necesare în România mi se pare puţin ciudat şi eu sunt convins că până la ora 19 colegii noştri vor găsi soluţia ideală şi vom merge înainte pentru că am spus şi o repet noi nu putem reuşi decât împreună. Nu avem o altă şansă. Nici noi, nici USRPLUS, iar electoratul nostru deja este ultra nervos, uşor radicalizat din cauza aşteptării”, a mai declarat el, potrivit sursei citate. 

„Florin Cîţu asta vrea, să facă lucrurile într-un ritm accelerat”, spune Rareş Bogdan. El susţine că necesitatea programului nu este condiţionată de bătălia internă pentru şefia partidului şi argumentează că electoratul PNL este mai sensibil la . „Nici gând de aşa ceva pentru că electoratul nostru ar fi mai sensibil la chestiunile legate de dezvoltare şi electoraltul USRPLUS mai sensibil la chestiunile legate de justiţie, nu este aşa vă asigur că şi electoratul nostru este extrem de sensibil la cele legate de justiţie şi eu mă aştept ca ai noştri colegi din USRPLUS să fie cât se poate de calmi de raţionali, aşa cum au fost până acum şi să înţeleagă că acest program nu este făcut pentru cineva. El priveşte comunităţile locale”, a mai declarat Rareş Bogdan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite