Raluca Turcan pune tunurile pe Orban: „Susţine campania de linşaj public a premierului. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO: Mediafax
Raluca Turcan FOTO: Mediafax

Raluca Turcan i-a transmis un mesaj dur preşedintelui PNL, după ce Ludovic Orban a avut mai multe atacuri publice la adresa premierului Florin Cîţu. Turcan este de părere că Orban nu mai onorează funcţia pe care o deţine în PNL conform aşteptărilor partidului, dar şi că trebuie îndrumat spre o „ieşire cât mai onorabilă” din actuala campanie internă.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a afirmat că ieşirile publice ale lui Ludovic Orban, în care îl critică pe prim-ministrul susţinut chiar de Partidul Naţional Liberal, aduc „grave prejudicii partidului”. De asemenea, Turcan a condamnat atacurile liderului PNL la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că preşedintele ţării este „cel mai solid partener al partidului”.

„Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului susţinut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor. Nu este normal ca actualul preşedinte al PNL să asiste fără reacţie şi chiar să încurajeze acuzaţii grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani”, a scris Raluca Turcan, marţi, pe Facebook.

Turcan a mai adăugat că „mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL”, cu atât mai mult chiar de către preşedintele partidului.  „Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor”, a subliniat aceasta.

Raluca Turcan a mai spus că Ludovic Orban nu îşi mai onorează funcţia de preşedinte al PNL conform aşteptărilor şi intereselor partidului: „În aceste condiţii, trebuie să-i mulţumim actualului preşedinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieşire cât mai onorabilă din actuala campanie şi, sperăm, pe 25 septembrie, din funcţia pe care deja nu o mai onorează conform aşteptărilor şi intereselor partidului nostru”.

Reacţia susţinătorilor lui Florin Cîţu la şefia PNL vine după ce Ludovic Orban a vorbit, într-o emisiune la Realitatea Plus, despre scandalul în care este implicat premierul pentru trecutul său din Statele Unite. Liderul PNL s-a declarat deranjat de „stilul evaziv, chiar arogant” în care premierul a răspuns întrebărilor legate de incidentele din SUA şi a afirmat că acest scandal  a provocat o pierdere masivă de încredere în prim-ministru în Partidul Naţional Liberal. Orban a mai transmis că nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu în funcţii publice dacă ar fi ştiut despre aceste întâmplări.

Vezi şi: Orban: Cîţu nu a fost prima mea opţiune pentru Ministerul Finanţelor / A deranjat stilul arogant de a răspunde la întrebări. Faţă de mine nu şi-a cerut scuze

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite