PSD pune presiune pe PNL pentru finalizarea negocierilor. Ciolacu: Noi avem o decizie privind sistemul rotativ al premierului. PNL nu are această decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu a precizat că PSD a luat o decizie internă privind acceptarea rotaţiei premierului la un anumit interval de timp, însă social-democraţii vor o decizie similară şi de la PNL, pentru a putea fi purtate discuţiile finale privind ce partid va da primul şeful Guvernului şi cine să fie acela.

„Suntem deja foarte întârziaţi şi trebuie să facem cât mai curând acest lucru (n.r. - să stabilească un premier). În interiorul PSD este această decizie, că se poate merge prin rotaţie. Aşteptăm şi de la PNL o decizie în acest sens. Când o să avem decizia PNL, atunci intrăm la negocieri despre premier. PSD e pregătit să ducă toate negocierile posibile ca să deblocăm situaţia. Am luat o decizie să fim prin rotaţie. Ca să discutăm cine e primul şi cine al doilea (...) Noi avem o decizie privind sistemul rotativ. PNL nu are această decizie. Îi aşteptăm”, a declarat Marcel Ciolacu, după o nouă rundă de negocieri între PSD, PNL şi UDMR. 

Liderul social-democraţilor a subliniat că este exclusă varianta ca Nicolae Ciucă „să fie prim-ministru pentru următorii trei ani”, fiind aşteptată punerea în practică a principiului rotaţiei premierului. 

De asemenea, preşedintele PSD s-a declarat în până la sfârşitul săptămânii România ar putea să aibă un Guvern cu puteri depline. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite