PSD va decide miercuri, în sedinţa conducerii, noul ministru al Agriculturii. Ce nume sunt vehiculate

PSD va decide miercuri, în sedinţa conducerii, noul ministru al Agriculturii. Ce nume sunt vehiculate

FOTO: Mediafax/ Andreea Alexandru

PSD urmează să decidă miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va conduce Ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare pentru trafic de influenţă. Potrivit unor surse din PSD, printre numele vehiculate se află actualul preşedinte al comisiei de Agricultură, deputatul Florin Barbu, Daniel Botănoiu sau Petre Daea, fost ministru în perioada Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şanse mari să ajungă ministru al Agriculturii le are preşedintele comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul de Olt Florin-Ionuţ Barbu, care este propunerea filialei Olt a PSD, condusă de Paul Stănescu. Alte nume vehiculate sunt Daniel Botănoiu, dar şi fostul ministru al Agriculturii din perioada Dragnea, Petre Daea, care ar fi dorit de unii lideri din PSD. 

Marcel Ciolacu declara, după şedinţa conducerii PSD, că până în Consiliul Naţional vor veni cu o propunere de ministru al Agriculturii şi a menţionat că vor căuta un profesionist.

Liderul PSD afirma că partidul pe care îl conduce are cinci sau şase variante pentru funcţia de ministru al Agriculturii - rămasă vacantă după demisia lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA - afirmând că Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii pe vremea când social-democraţii erau conduşi de Liviu Dragnea, a fost propus unii colegi pentru acest post.
 
Postul de ministru al Agriculturii a fost vacantat după demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţie. Decizia ministrului a venit după ce DNA a cerut Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea acestuia, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

viewscnt

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările