Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în vizită la Bucureşti, la invitaţia lui Ludovic Orban

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în vizită la Bucureşti, la invitaţia lui Ludovic Orban

Igor Grosu FOTO Facebook

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova condusă de preşedintele forului legislativ, Igor Grosu, face o vizită oficială la Bucureşti, înperioada 31 august - 2 septembrie, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delegaţia din Republica Moldova va participa la deschiderea sesiunii parlamentare de toamnă, Camera Deputaţilor şi Senatul urmând să se reunească în şedinţă comună în 1 septembrie.

”Acţiunea îşi propune atât consolidarea relaţiei privilegiate dintre legislativul român şi Parlamentul R.Moldova, cât şi reconfirmarea dorinţei celor două părţi de a încuraja cooperarea în vederea susţinerii proiectelor comune de interes major”, se arată în memorandumul pe această temă aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

În cadrul vizitei, Igor Grosu va avea întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban şi cu preşedintele Senatului Anca Dragu.

Totodată, delegaţia parlamentară din Republica Moldova va fi primită şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

Igor Grosu, lider interimar PAS, a fost ales preşedinte al Parlamentului de la Chişinău în 29 iulie.”Este o mare responsabilitate pentru mine şi ţin să le mulţumesc cetăţenilor care au făcut alegerea de astăzi posibilă. Vreau să fiu un Preşedinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor şi îl transformă într-o fabrică de reforme, de legi şi decizii bune. Încrederea oamenilor în instituţia supremă a democraţiei poate fi recâştigată doar cu muncă şi onestitate, iar rolul meu este de a mă asigura că, respectând Constituţia şi legile ţării, vom lucra eficient pentru reformarea justiţiei şi a funcţionării instituţiilor, pentru mărirea pensiilor şi salariilor, dezvoltarea infrastructurii şi a comunităţilor locale, pentru susţinerea mediului de afaceri, atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru consolidarea parteneriatelor externe”, a scris Grosu pe Facebook după alegerea sa.

Citeşte şi Iohannis: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova. Avem oportunitatea unei cooperări aprofundate VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările