Preşedintele CCR: Eu voi rămâne oricum băsist. Foarte rar am vorbit la telefon cu Traian Băsescu. Mi-a strigat un tânăr: „Eşti mândru de tine? Noi nu suntem“

Preşedintele CCR: Eu voi rămâne oricum băsist. Foarte rar am vorbit la telefon cu Traian Băsescu. Mi-a strigat un tânăr: „Eşti mândru de tine? Noi nu suntem“

Preşedintelele CCR Augustin Zegrean FOTO Mediafax

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Augustin Zegrean, spune că va rămâne cu eticheta de băsist pentru că a fost propus judecător la CCR de către fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care îl suna destul de rar, dar care nu ia dat niciodat[ o sugestie privind o eventuală decizie luată de Curte.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Foarte rar am vorbit cu el la telfon. Niciodată nu mi-a cerut nicio decizie. Nu mi-a cerut să dau aşa sau să dau aşa. De multe ori mă întreba despre termen. Probabil că suna şi pe altcineva, nu ştiu. Nu mi-a dat niciodată nicio sugestie.  Cine vrea să creadă crede, cine nu, nu. Lumea oricum e împărţită în două. Eu oricum voi rămâne băsist, pentru că am fost numit de Traian Băsescu. Eu duc o viaţă absolut normală, umblu pe stradă, merg la cumpărturi, n-am miliţeieni la poartă. O singură dată a strigat un tânăr de pe partea ceelalată a străzii: Eşti mându de tine? Noi nu suntem!“, a spus Augustin Zegrean, într-un interviu la Digi 24.

Întrebat dacă se fac presiuni la adresa CCR în momentul în care se judecă un dosar, Zegrean a răspuns:„Niciodată n-am primit un telefon în care să ni se spună fă aşa sau fă aşa. Noi judecăm legi, nu oameni. Poate că uneori mi-ar fi plăcut să mă sune cineva şi să-mi spună fă aşa, pentru că am şi eu momentele mele de cumpănnă“, a mai spus Zegrean.
 
Augustin Zegrean a ajuns judecător CCR la propunerea fostului preşedinte Traian Băsescu, urmând ca mandatul său să expire peste două luni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările