Premierul Ciucă a discutat cu prinţul Charles despre românii din Marea Britanie, precum şi despre ajutorul oferit refugiaţilor ucraineni

Premierul Ciucă a discutat cu prinţul Charles despre românii din Marea Britanie, precum şi despre ajutorul oferit refugiaţilor ucraineni

FOTO: Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit miercuri, la Palatul Victoria, pe prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice. Cei doi oficiali au discutat despre românii din Marea Britanie, sprijinul pe care România l-a oferit refugiaţilor ucraineni, cât şi despre investiţii în energia verde.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Executivului, prinţul Charles a fost interesat de situaţia de securitate a României în contextul invaziei ruse în Ucraina, principalele preocupări ale moştenitorului coroanei britanice fiind ameninţarea securităţii alimentare la nivel global, generată de blocarea porturilor Odesa şi Nikolaev de către trupele ruse.
 
De asemenea, înaltul oficial a fost interesat de politicile României în domeniul energiei verzi şi regenerabile şi a amprentelor de emisie de dioxid de carbon. Totodată, premierul Ciucă a prezentat eforturile României de susţinere a Ucrainei: „primirea şi găzduirea refugiaţilor; susţinerea cetăţenilor ucraineni strămutaţi intern şi a celor care îşi apără ţara; susţinerea exporturilor ucrainene de cereale”. Şeful Guvernului a prezentat şi o analiză privind situaţia militară de pe teren din Ucraina şi perspectivele şi ameninţările generate în regiunea Mării Negre. 
 
„Cu aceeaşi ocazie, premierul Ciucă şi-a anunţat deschiderea pentru susţinerea investiţiilor în energia verde, cu precădere cea eoliană offshore în care companiile britanice sunt aşteptate să investească în perioada următoare”, a transmis Executivul.
 
La rândul său, prinţul Charles „a apreciat în mod deosebit susţinerea cetăţenilor români faţă de refugiaţii ucraineni, precum şi manifestările de solidaritate şi simpatie cu care românii au impresionat lumea întreagă”.
 
„Totodată, Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a transmis aprecierea de care se bucură românii din Marea Britanie, care contribuie, prin munca lor, la asigurarea bunăstării şi dezvoltării economice. La rândul său, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanţa susţinerii comunităţii de români din Marea Britanie, din perspectiva protejării drepturilor legale ale acestora”, se mai arată în comunicatul citat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările