Premierul Ciucă, la compania Transavia: Ceea ce am văzut la Alba îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere produse alimentare de calitate

Premierul Ciucă, la compania Transavia: Ceea ce am văzut la Alba îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere produse alimentare de calitate

Foto: Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vizitat joi Transavia, companie privată cu capital integral românesc ce care ca obiect de activitate producţia şi procesarea cărnii de pasăre.

Ştiri pe aceeaşi temă

În discuţiile avute cu managementul societăţii, premierul a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici şi protocoale în lanţul de producţie şi distribuţie, în măsură să asigure produse de calitate pentru consumatori, a transmis Guvernul printr-un comunicat.
 
„Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia şi echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieţei produse de calitate şi să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranţa alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat şeful Executivului, potrivit sursei citate. 
 
Guvernul a subliniat că o componentă importantă a Programului „Sprijin pentru România” este susţinerea agriculturii şi industriei alimentare, domenii strategice şi cu pondere substanţială în economia românească.
 
„Am decis recent în Guvern să punem la dispoziţia fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură de susţinere a agriculturii şi industriei alimentare, care va contribui la reducerea impactului generat de creşterea preţurilor la produsele de bază. Pentru a face performanţă este nevoie de forţă de muncă înalt calificată. Din acest considerent am susţinut şi a fost aprobată de Parlament o altă măsură a Programului 'Sprijin pentru România' prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură şi industria alimentară”, a menţionat prim-ministrul Ciucă, în discuţiile cu reprezentanţii Transavia. 
 
Premierul a adăugat că va fi introdusă o altă măsură destinată încurajării procesării în România a materiei prime. În baza unei scheme de ajutor de stat ce urmează să fie aprobată de Guvern, fermierii vor avea la dispoziţie 200 de milioane de euro, pentru asigurarea necesarului pieţei interne şi la reducerea presiunii asupra stocurilor şi preţurilor la alimente.
 
Potrivit Executivului, măsurile destinate agriculturii şi industriei alimentare incluse în pachetul „Sprijin pentru România” au fost stabilite ca urmare a consultărilor cu fermierii, patronatele şi sindicatele din agricultură. Compania Transavia a investit în dezvoltarea sustenabilă a afacerii sale în România şi  angajator cu peste 2300 de locuri de muncă directe. Societatea are rol semnificativ în dezvoltarea economică locală şi regională prin prioritizarea achiziţiilor de la furnizori locali sau internaţionali care au sediu şi în România (aproximativ 90% dintre cei 1800 de furnizori), precum şi prin localizarea fermelor în opt judeţe din ţară, mai arată sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările