Ponta, despre modificările la Codul Penal pe care Iohannis spune că le-ar ataca la CCR: „Propagandă securistă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat duminică, la România TV, după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus că se gândeşte să atace la CCR modificările parlamentarilor aduse Codului Penal, că totul este „o propagandă securistă“.

„Să nu ne aflăm într-o confuzie care ţine tot de propagandă. Probabil se referă la un proiect de modificare a Codului Penal care e trecut de Senat cu 90 la 20 de voturi. Eu vă anunţ că PSD nu are 90 de senatori din toate grupurile parlamentare, deci povestea asta că vrea PSD... noi nu putem să schimbăm o lege şi nu avem în niciun caz 90 de senatori. Faptul că de fiecare dată eu vorbesc de guvernare, dar PNL nu prea există, e propagandă securistă, cum putem noi să strângem 90 de voturi? Hai să fim serioşi, nu asta e situaţia“, a spus Ponta duminică seara la România TV, potrivit Hotnews, care citează site-ul stiripesurse.ro.

Totodată, întrebat dacă în calitate de lider PSD le poate cere parlamentarilor săi să respinga proiectul, Ponta a spus: „Vă înşelaţi amarnic, în sensul în care eu mă duc şi cer sprijinul Parlamentului pentru măsurile guvernamentale, dar eu nu dau ordine la Parlament, dimpotrivă. Dacă credeţi că mai suntem ca pe vremea lui Băsescu care avea un partid dresat ca animalele de la circ, vă înşelaţi. Dacă eu puteam să le zic celor 90 de senatori să voteze împotrivă, mă supraestimaţi“.

Iohannis: Iau în calcul atacarea modificărilor la CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat recent un interviu pentru televiziunea publică germană ARD. Reporterul televiziunii ARD i-a amintit preşedintelui Iohannis cムa trecut prin Senat o propunere legislativă care ar îngreuna combaterea corupţiei şi care mai degrabă intimidează procurori şi judecători. "Dacă legea va trece de Parlament vine la dumneavostră la promulgare. O veţi promulga?", a fost întrebat Iohannis.

„Cred că tentativele de modificare a legilor existene nu sunt deloc binevenite. În această fază nu trebuie umblat la legi. Voi încerca să mă exprim şi public împotrivă acestor iniţiative, ceea ce am şi făcut deja. Dar există şi multe alte instrumente la îndemână preşedintelui pentru a stopa astfel de acţiuni sau, în cel mai rău caz, de a le amâna până când pagubele sunt minimizate. Orice lege poate fi retrimisa în Parlament pentru rediscutare, iar dacă acest pas nu funcţionează, am şi posibilitatea de atacare la Curtea Constituţională. Iau în considerare foarte serios această posibilitate pentru că nu vreau că modificarea legilor să aibă loc în această fază intensă a combaterii corupţiei. Peste câţiva ani, când sper că numărul cazurilor de corupţie să se reducă dramatic, atunci se poate disucta despre modificarea legilor, dar doar atunci când practică va arată că o modificare este necesara”, a răspuns Iohannis.

Citeşte şi:

Iohannis, despre modificarea Codului de Procedură Penală: Iau serios în calcul atacarea la Curtea Constituţională

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, intr-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD, despre lupta anticorupţie din România. Iohannis a afirmat că propunerile de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală nu sunt binevenite, iar în cazul în care modificările vor fi adoptate de Parlament, se va adresa Curţii Constituţionale.

Băsescu, despre disputa Ponta-Iohannis pe tema Codului Silvic: „Nicio tabără nu vrea încetarea tăierilor“. Ce propune fostul preşedinte

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat duminică, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, conflictul apărut între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta referitor la noul Cod Silvic care urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor.

Ponta, întrebat dacă Lucia Varga este parlamentarul care a promovat interesele Schweighofer: Exact!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a nominalizat-o pe Lucia Varga, deputat PNL, ca fiind persoana la care s-a referit în special drept cea care a promovat în Parlament interesele Schweighofer pentru Codul Silvic, arătând că nu întâlnirile cu firma sunt anormale, ci susţinerea unor interese private.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite