Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu: „E ca la un joc de ping-pong“

Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu: „E ca la un joc de ping-pong“

Victor Pontaa comentat scrisoarea primită de la Traian Băsescu Foto: Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că scrisoarea pe care şeful statului, Traian Băsescu, le-a transmis-o lui şi preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, face parte dintr-un joc de ping-pong, arătând că el se pricepe la ping-pong, şi nu la poker.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat ce a vrut să spună referindu-se la "o mutare ca la poker" în ceea ce priveşte scrisoarea lui Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Eu am spus un singur lucru: că pentru România era important să spunem toţi conducătorii - preşedinte, prim-ministru, cei doi preşedinţi de Camere - faptul că în privinţa aderării la Schengen avem o poziţie comună, că această poziţie se bazează şi pe punctul de vedere al Comisiei Europene (...) şi că din păcate preşedintele nu vrea să avem această poziţie comună, şi e păcat, că până la urmă pierde România".

Ponta a arătat că el sau preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu pot urgenta numirile candidaţilor la funcţiile de procuror general şi şef DNA, neavând voie din punct de vedere legal.

"Dar era o altă discuţie. Schengen e una, procurorii şefi e cu totul altceva. Doamna ministru a făcut procedura, preşedintele i-a refuzat şi acum ne cere nouă, de parcă eu i-am refuzat. Preşedintele i-a refuzat. De aia zic că e un joc, e aşa, haideţi să zicem un joc de ping-pong, că la ping-pong mă pricep, la poker nu", a mai spus Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie din nou lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie, ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, cei doi procurori, procurorul general şi şeful DNA, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează" a spus Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările