PNL cere demisia lui Bogdan Trif: „Un ministru incompetent şi  o ţară fără brand. România exportă turişti“. Ce şanse are moţiunea liberalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Trif, ministrul Turismului. FOTO Facebook Ministerul Turismului
Bogdan Trif, ministrul Turismului. FOTO Facebook Ministerul Turismului

Liberalii au depus, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Turismului, Bogdan Trif, despre care afirmă că ar fi „incompetent“ şi că nu şi-a făcut suficient de bine treaba în instituţia pe care o conduce.

„Centenarul şi împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial erau o ocazie potrivită de a promova România. Datorită activităţii ZERO a domnului ministru Bogdan Trif, turismul românesc a mai ratat o oportunitate de a fi prezent, măcar, pe piaţa europeană. În contextul apropierii sărbătorii naţionale de 1 Decembrie, un gest de demnitate şi dreptate al Parlamentului României ar fi retragerea sprijinului pentru Ministrul Turismului, domnul Bogdan Trif! Un ministru incompetent şi o ţară fără brand! Domnule ministru, dacă aveţi un dram de onoare, trebuie să vă daţi demisia!”, susţin senatorii PNL.

Potrivit moţiunii simple, România este pe ultimele locuri în cadrul Uniunii Europene la toţi indicatorii din turism. România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est care are deficit în balanţa de plăţi pe sectorul turism, mai remarcă semnatarii.

„Conform statisticilor, deşi ţara noastră înregistrează încasări din turism de 2,24 miliarde de euro, românii cheltuie în străinătate pentru servicii similare 3,12 miliarde de euro. Acest lucru se întâmplă pentru că România exportă turişti, cetăţenii români preferând, anul trecut, destinaţiile externe în detrimentul destinaţiilor interne. Cu toate că avem un Minister al Turismului, promovarea este aproape inexistentă“, se mai arată în documentul liberalilor. 

Conform aritmeticii parlamentare, partidele din Opoziţie nu au nicio şansă să treacă moţiunea simplă, în condiţiile în care la Senat, din totalul de 136 de aleşi, PSD are 71, adică deţine singur majoritatea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite