PMP aşteaptă o invitaţie la guvernare. Cristian Diaconescu: „Avem 5 sau 6 foşti miniştri în actualul partid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu nu exclude intrarea la guvernare.  FOTO: Captură
Cristian Diaconescu nu exclude intrarea la guvernare.  FOTO: Captură

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, nu exclude ca liderii formaţiunii sale să primească o invitaţie la guvernare. Diaconescu a declarat că este gata să stea la masa negocierilor dacă îi va fi înaintată o propunere.

Întrebat, la Digi24, dacă intenţiile sale sunt de a intra la guvernare, Cristian Diaconescu a precizat că din partidul pe care îl conduce fac parte deja 5 sau 6 foşti miniştri, desemnaţi în trecut de PNL, PSD sau PDL. 

„Nu. Intenţiile noastre sunt de a ne face datoria. Acum trebuie să fac o precizare: cel puţin dintr-o anumită perspectivă profesionistă - pentru că eu tot insist pe acest cuvânt când vorbim de guvernare - avem 5 sau 6 foşti miniştri în actualul partid. Aceşti foşti miniştri au fost desemnaţi de partidele PNL, PDL, PSD. Deci, oameni omologaţi. Nu sunt doar nişte variante aspiraţionale”, a spus liderul PMP, conform sursei citate. 

Preşedintele PMP lasă uşile partidului deschise pentru o eventuală discuţie în privinţa guvernării. „Din punct de vedere operaţional, al conducerii tehnice, profesioniste al Româninei, Partidul Mişcarea Populară are, repet, verificat un grup de oameni extrem de bine pregătiţi. Dacă cineva are nevoie, discutăm. Dar, în orice caz, eu n-am să zgârii uşa la nimeni pentru aşa ceva”, a mai spus acesta.

De altfel, întrebat dacă aşteaptă ca PNL să lanseze o invitaţie la guvernare pentru foştii miniştri, membri ai PMP în prezent, despre care vorbea, Cristian Diaconescu a afirmat: „Dacă o lansează sunt gata să stau la masă. Vreau să discutăm. Am discutat cu aproape toţi şefii de partide din România. Şi de la PSD, şi de la AUR, şi de la USR, şi de la PNL. Doar cu domnul Orban nu am discutat până acum”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite