Parlamentul a adoptat legea care elimină „dosarul cu şină”. Stroe: „Statul nu mai are voie să ceară un document pe care cetăţeanul i l-a furnizat deja”

Parlamentul a adoptat legea care elimină „dosarul cu şină”. Stroe: „Statul nu mai are voie să ceară un document pe care cetăţeanul i l-a furnizat deja”

Ionuţ Stroe FOTO: Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat că Parlamentul a adoptat legea interoperabilităţii, prin care instituţiile publice nu vor mai avea voie să le ceară cetăţenilor copii după documentele pe care le-au furnizat deja.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adio cozi interminabile, alergat între instituţii şi copiilor (halucinante) la alte copii. De azi, statul nu mai are voie să ceară un document pe care cetăţeanul i l-a furnizat deja, implementând principiul ,,doar o singură dată".
 
Prin adoptarea de către Parlament a legii interoperabilităţii, am reuşit să aducem o adevărată reformă a felului în care cetăţenii interacţionează cu statul. Dosarul cu şină ori mutatul de la o coadă la alta din cauza lipsei vreunei copii deveniseră deja legende urbane şi cu toţii ceream acelaşi lucru: digitalizare, un stat modern, care să ţină pasul cu cetăţenii şi business-urile”, a scris Stroe, miercuri, pe Facebook. 
 
Liberalul a subliniat că, de azi înainte, „putem spune că am intrat într-o nouă eră a serviciilor publice”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările