Orban, despre contrele între Nicuşor Dan şi Clotilde Armand: Nu există scandal. A existat o diferenţă de opinie care s-a manifestat în două comunicări publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedinte PNL. FOTO: Facebook/ Ludovic Orban
Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedinte PNL. FOTO: Facebook/ Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat că nu există niciun scandal între primarul general Nicuşor Dan şi edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, ci a existat „o diferenţă de opinie care s-a manifestat în două comunicări publice”. El a adăugat că PNL este angajat în respectarea tuturor promisiunilor formulate în campania pentru Sectorul 1.

„Nu există niciun scandal. A existat o diferenţă de opinie care s-a manifestat într-o comunicare publică, în două comunicări publice. PNL este angajat în respectarea tuturor promisiunilor formulate în campania pentru Sectorul 1. Vă readuc aminte că la Sectorul 1 PNL nu a avut candidat şi a susţinut-o pe Clotilde Armand care este actual primar al Sectorului 1. PNL votează tot ce este prevăzut în programul cu care ne-am prezentat în faţa locuitorilor Sectorului 1, suntem consecvenţi cu angajamentul nostru faţă de cetăţenii Sectorului 1. Sunt convins că se va găsi o soluţie de punere în practică a acestui program”, a afirmat Ludovic Orban, rugat luni la Parlament să comenteze scandalul între Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.

Chestionat dacă a discutat cu Dan Barna despre situaţia de la Sectorul 1 şi alte neînţelegeri de prin ţară, Orban a răspuns: „Nu am discutat încă acest subiect la nivelul coaliţiei, dar peste tot intervenţia mea şi intervenţia colegilor mei este una în sensul aşezării la masă, în sensul realizării unui dialog şi în sensul revenirii la o formulă de colaborare care a fost convenită fie înainte de locale, fie după locale, fie în momentul în care am constituit coaliţia de guvernare”.

Nicuşor Dan a anunţat că, în contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service şi Primăria Sectorului 1 şi pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, a cerut ca ASPA să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Edilul a adăugat că PMB poate finanţa acest adăpost, pentru o perioadă de una sau două luni, iar în acest interval pot fi găsite soluţii pe termen lung. Clotilde Armand i-a replicat lui Nicuşor Dan, într-un comentariu la postarea acestuia de pe Facebook, că la şedinţa de vineri din Primări Sectorului 1 a fost propus acelaşi lucru anunţat de primarul general şi a adăugat că poate pe viitor va răspunde acestor solicitări.

Cei doi au mai avut polemici, la începutul lunii decembrie, a anului trecut tot din cauza Romprest, când Clotilde Armand a anunţat că vrea refacturarea serviciilor prestate de companie în acea perioadă.

La rândul său, Nicuşor Dan preciza că Primăria Sectorului 1 trebuie să onoreze contractul care este în vigoare cu firma de salubritate şi să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi.

În replică, Armand l-a rugat pe primarul general al Capitalei „să nu mai complice inutil lucrurile”. Ea i-a reamintit lui Nicuşor Dan că există o decizie a Curţii de Conturi potrivit căreia tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite