Orban, despre banii pentru partide: Această subvenţie trebuie redusă din punctul meu de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO  Adevarul
Ludovic Orban FOTO  Adevarul

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că nu este de acord cu suplimentarea sumelor de bani primite de partidele politice de la bugetul de stat şi că ar trebui reduse, motivând că nu mai sunt alegeri până în 2024.

„Această subvenţie trebuie redusă din punctul meu de vedere. Nu mai avem pana in 2024 alegeri, trebuie dimensionata in functie de cheltuielile normale si firesti ale unei formatiuni politice, cheltuieli care sunt pentru sedii, pentru personalul care deserveşte partidul, eventual cheltuieli pentru asigurarea comunicării publice cu cetăţenii.  (...) Nu sunt de acord cu suplimentarea sumei”, a declarat Ludovic Obran.

El a precizat că nu a văzut suma alocată pentru finanţarea partidelor politice şi că a avut o singură discuţie pe tema asta în care nu a fost de acord cu nicio suplimentare. 

Şi noul ministru de Finanţe propus de premier, Dan Vîlceanu, a precizat că nu este de acord cu alocarea unor sume mai mari de bani ca subvenţii pentru partide, aşa cum ar fi prevăzut după rectificarea bugetară, însă a lăsat să se înţeleagă că decizia finală asupra acestui subiect se va lua în interiorul Coaliţiei de guvernare.

Guvernul Cîţu vrea să aloce încă 100 de milioane de lei ca subvenţii pentru partide, ceea ce ar însemna ca, în 2021, AEP să trimită în conturile formaţiunilor 262 de milioane de lei, o sumă-record chiar şi pentru anii electorali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite