Orban: Cîţu nu a fost prima mea opţiune pentru Ministerul Finanţelor / A deranjat stilul arogant de a răspunde la întrebări. Faţă de mine nu şi-a cerut scuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban şi Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, faptul că în noiembrie 2019 Florin Cîţu nu a fost prima sa opţiune pentru preluarea portofoliului Finanţelor. De asemenea, liderul liberal a subliniat faptul că a fost adus în PNL de soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar.

„Cîţu s-a înscris în PNL în octombrie sau noiembrie 2016 şi a fost susţinut la Senat în decembrie de Alina Gorghiu. Cel mai probabil de Isar, prietenul domnului Cîţu. Aşadar, pus pe listele de parlamentare”, a declarat Ludovic Orban, întrebat cum a ajuns în PNL Florin Cîţu. 

„Acolo am avut o altă primă preferinţă. Am fost refuzat. În formarea Guvernului m-am consultat cu preşedintele României. Prima mea opţiune m-a refuzat. Nu aş vrea să-i dau numele”, a punctat Orban, care a precizat că nu a fost nici opţiunea preşedintelui Klaus Iohannis. 

Liderul PNL a vorbit şi despre un alt moment controversat din cariera lui Florin Cîţu: „De la Banca Naţională nu mi s-a confirmat chestiunea implicării lui Florin Cîţu la atacul speculativ”.

„Ceea ce a deranjat cel mai mult este că a omis să informeze publicul. Când ajunge în asemenea funcţii, nu ai voie ca în discuţiile cu partenerul tău, preşedintele partidului, sau preşedintele ţării. Asta a deranjat, omisiunea. Şi pentru el era mai uşor dacă povestea asta dacă răspundea. Stilul ăsta evaziv, chiar arogant de a răspunde la întrebări. Asta deranjează cel mai mult. Şi la asta cu creditul el trebuie să răspundă la ce scrie acolo”, a completat Orban. Liderul PNL a punctat şi faptul că nu şi-a cerut scuze pentru faptul că ascuns detalii din trecut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite