Orban aşteaptă moţiunea pentru a decide dacă rupe PNL: „Ar fi tupeu maxim ca preşedintele să îl propună tot pe Cîţu. Există riscul să ajungem la anticipate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban

Ludovic Orban susţine că propunerea lui Florin Cîţu ca premier după o eventuală demitere prin moţiunea de cenzură ar reprezenta "tupeu maxim" din partea preşedintelui României. Fostul şef al liberalilor atrage atenţia că există riscul declanşării alegerilor anticipate. Întrebat dacă se va rupe PNL, Orban a răspuns: "Vom face o analiză foarte serioasă".

Fostul preşedinte al PNL susţine că va avea o întâlnire cu liberalii care l-au susţinut în cursa pentru şefia partidului pentru o discuţie despre "situaţia politică". Ludovic Orban a precizat că va aştepta rezultatul moţiunii de cenzură pentru a decide dacă va înfiinţa un nou partid.

"Încercăm, dacă e posibil, să salvăm PNL, care e în momentul de faţă pur si simplu prăbuşit în încrederea publică din cauza crizei politice, a modului de guvernare, a iresponsabilităţii deciziilor politice care au dus la distrugerea coalitiei si denaturarea alegerilor din PNL. Dacă nu putem salva PNL, salvăm liberalismul din România.  Aşteptăm rezultatul moţiunii şi, în funcţie de asta, vom vedea paşii pe care urmează să îi facem", a declarat Orban.

Întrebat dacă un nou guvern Cîţu va avea susţinerea taberei sale, fostul şef al PNL a precizat: "Ăsta ar fi tupeu maxim, să vină cu Florin Ciţu (n.r. preşedintele Iohannis), nu cred că e posibil asa ceva, un nou guvern Cîţu e o ipoteză care nu stă în picioare".

Ludovic Orban susţine că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, responsabilitate îi aparţine în totalitate lui Florin Cîţu şi atrage atenţia că PNL este singura formaţiune care are de pierdut în ipoteza declanşării alegerilor anticipate.

"Le atrag atenţia colegilor mei că, prima dată, există condiţiile din Parlament care pot duce la alegeri anticipate. Cu excepţia PNL, toate partidele înregistrează scoruri mai bune decât pe 6 decembrie şi e posibil să îşi dorească alegeri anticipate. Dacă se joacă cu focul pe ideea desemnării unor premieri fără capacitatea de a forma majoritate parlamentară, e riscul major să se perpetueze criza şi să se ajungă la alegeri anticipate", a declarat liderul Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite