Noi numiri de secretari de stat la Ministerul Dezvoltării. Printre aceştia, un traseist care a trecut prin patru partide şi unul dintre „muţii” Parlamentului

Noi numiri de secretari de stat la Ministerul Dezvoltării. Printre aceştia, un traseist care a trecut prin patru partide şi unul dintre „muţii” Parlamentului

Criterii menţionate de Florin Cîţu se pare că au fost ocolite în mod clar în cazurile lui Neculai Tănase şi Claudiu Răcuci. FOTO Inquam Photos / George Călin

Trei noi secretari de stat au fost numiţi la Ministerul Dezvoltării, printre aceştia fiind un liberal care a trecut prin patru partide, adică Neculai Tănase, dar şi unul din politicienii care în mandatul 2016-2020 de parlamentar a vorbit doar cinci minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Neculai Tănase, Marin Ţole şi Claudiu Răcuci au fost numiţi secretari de stat la Ministerul Dezvoltării, fiind eliberaţi din funcţia de secretar de stat la MDLPA Augustin-Cătălin Iapă şi Florin Nicolae Creţ. Dintre noile numiri singurul nume care nu ridică semne de întrebare este Marin Ţole, fost profesor universitar, specializat în finanţe şi în economie. 
 
Pe de altă parte, ceilalte două propuneri nu atrag atenţia prin pregătirea lor, ci printr-un parcurs politic discutabil. Neculai Tănase a trecut prin mai multe partide: PNŢ-CD (unde a fost preşedinte în Vrancea), PD (ulterior PDL, fiind preşedinte al filialei Focşani), PMP, iar în cele din urmă în PNL. Ca anecdotă, după ce a plecat cu scandal din PMP în 2015, Tănase a declarat că va aduce 80% dintre membrii PMP Vrancea cu el, iar unul dintre liderii PNL de la acea vreme i-a răspuns că acei membri sunt probabil „o verişoară şi o amantă”. Anul trecut, Neculai Tănase a fost la un pas să fie numit şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 
 
Laconicul Răcuci, „experimentat” la română

Deşi a fost vicelider de grup în mandatul trecut, Claudiu Răcuci a vorbit în Parlamentul României, timp de patru ani, doar cinci minute şi 54 de secunde, cea mai lungă intervenţie a sa fiind o declaraţie politică de trei minute. Paradoxal este că în CV-ul depus la Camera Deputaţilor, liberalul a scris faptul că e „experimentat” la limba maternă, adică româna, în timp ce la engleză are doar nivel „mediu”, având „abilităţi de comunicare”. În ceea ce priveşte studiile, Răcuci e absolvent al Facultăţii de Agronomie din cadrul Universităţii din Craiova, acolo unde i-au trebuit şase ani să o termine, la începutul anilor ’90. Ulterior, a terminat Silvicultura tot la Universitatea din Craiova, dar în 2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările