Noi neînţelegeri în coaliţia de guvernare. Cîţu îl contrazice pe Năsui pe tema paşaportului de vaccinare

Noi neînţelegeri în coaliţia de guvernare. Cîţu îl contrazice pe Năsui pe tema paşaportului de vaccinare

Claudiu Năsui FOTO Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu l-a contrazis vineri pe ministrul Economiei Claudiu Năsăui, după ce a declarat că Guvernul nu a dat mandat niciunui ministru din Cabinet pentru dicuţii bilaterale cu Grecia în vederea unui paşaport de vaccinare, după ce, anterior, Năsui, a afirmat că sunt discuţii în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Opinia Guvernului, aşa cum am mai spus-o, este că nu avem această discuţie în acest moment. Este prematur când ai doar un început de campanie de vaccinare nu poţi vorbi de un paşaport de vaccinare.

Dacă vom avea toată populaţia vaccinată, atunci, da, bineînţeles.

Nu e niciun mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare. Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru.

Nu putem discuta în acest moment despre aşa ceva când avem doar o mică parte din populaţie (vaccinată – n.r.), chiar dacă suntem prin ţările avansate din UE care au o campanie de vaccinare de succes.

Să avansăm cu campania de vaccinare şi discutăm apoi”, a declarat vineri premierul Florin Cîţu.

Şeful Executivului îl contrazice astfel pe ministrul Economiei Claudiu Năsui, care a anunţat că lucrează deja la acorduri bilaterale cu mai multe ţări, pentru ca cetăţenii vaccinaţi să poată călători fără anumite restricţii, printre acestea regăsindu-se Grecia şi Israel.


Declaraţia vine după ce ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunţat că lucrează deja la acorduri bilaterale cu mai multe ţări, pentru ca cetăţenii vaccinaţi să poată călători fără anumite restricţii, printre acestea numărându-se Grecia şi Israel.

„Ce ne dorim noi în industria turistică e să deschidem cât mai mult această industrie pentru toate ţările şi să avem inclusiv acorduri bilaterale cu unele ţări, probabil. Mă refer aici la Grecia, la Israel, ţări care şi-au arătat intenţia aceasta”, a afirmat Năsui.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările