Nicolae Ciucă şi premierul Bulgariei, Kiril Petkov au convenit organizarea unei şedinţe comune de Guvern la Sofia, în septembrie-octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a avut, vineri, o convorbire telefonică cu omologul său bulgar, Kiril Petkov, cu care a discutat despre agenda politică a momentului, a informat Executivul. Potrivit unui comunicat de presă, cei doi lideri au convenit organizarea unei şedinţe comune de Guvern la Sofia, în perioada septembrie-octombrie. Anterior şedinţei comune, premierului bulgar va efectua o vizită la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, cei doi premieri au abordat pe larg agenda bilaterală, insistând pe componentele de interconectare peste Dunăre şi dragare a şenalului navigabil al fluviului.

Procesele europene curente, respectiv cooperarea pentru aplicarea Green Deal şi PNRR, s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuţiilor, iar prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a abordat problema coridorului vertical dat de interconectorul de gaz Grecia-Bulgaria care dă substanţă proiectului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria). Partea bulgară a subliniat prioritatea pe care o acordă acestui interconector, mai arată sursa citată

Premierul bulgar a lansat invitaţia organizării la Sofia, în lunile septembrie-octombrie, a unei şedinţe comune de guvern între România şi Bulgaria. Cei doi prim-miniştri au convenit că, anterior acestei şedinţe, în cel mai scurt timp, va avea loc o vizită a premierului bulgar Kiril Petkov la Bucureşti, însoţit de ministrul Transporturilor şi Energiei, pentru a pregăti acordurile viitoarei şedinţe de guvern.

De asemenea, cei doi şefi de guvern au împărtăşit evaluări asupra situaţiei de securitate din regiune, din estul Ucrainei şi de la Marea Neagră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite