Petre Daea compară sacrificarea porcilor bolnavi de pestă africană cu Holocaustul de la Auschwitz. MRÎ îi cere demisia

Petre Daea compară sacrificarea porcilor bolnavi de pestă africană cu Holocaustul de la Auschwitz. MRÎ îi cere demisia

FOTO Inquam Photos

Mişcarea România Împreună (RO+) i-a cerut miercuri ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze din funcţie, după ce acesta a spus că porcii infestaţi cu pestă porcină africană sunt ucişi ca la Auschwitz. Formaţiunea acuză faptul că este „inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii”, se arată în mesajul Mişcării România Împreună (RO+).
 
Petre Daea a susţinut marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este o munca extraordinară, exact ca la Auschwitz.
 
„Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic“, a spus ministrul Petre Daea.
 
Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) estimează că pagubele care se prefigurează ca urmare a evoluţiei în România a virusului pestei porcine africane (PPA) sunt de sute de milioane de euro, ajungând la miliarde de euro, însă subliniază că accestea însă pot fi acoperite din bugetul UE.

VIDEO Împreună pentru România / Youtube

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: