Ministrul Transporturilor explică de ce a renunţat la proiectul de autostradă Comarnic-Braşov: Autostrăzile vor mări salariile, iar multinaţionalele vor pleca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Şova, Ministrul Transporturilor. Foto: Inquam
Lucian Şova, Ministrul Transporturilor. Foto: Inquam

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a explicat în cadrul Comisiei pentru Transporturi din Parlament de ce a blocat proiectul construcţiei pentru autostrada Comarnic – Braşov, proiect demarat anul trecut împreună cu Banca Mondială. Potrivit unei înregistrări, ministrul a declarat că autostrăzile vor genera salarii mai mari, ceea ce va împinge multinaţionalele în afara ţării.

Deputatul USR, Cătălin Drulă a furnizat vineri un document audio în care ministrul Transporturilor Lucian Şova explica de ce a renunţat la proiectul de construcţie a autostrăzii Comarnic-Braşov, un proiect demarat anul trecut împreună cu Banca Mondială.

„Este o reţea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaţionalele aici? Au venit că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Şi tot vor pleca. Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici”, a explicat ministrul Transporturilor.

Drulă a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook, că membrii Comisiei Transporturi din Camera Deputaţilor au fost anunţaţi că autostrada Comarnic-Braşov nu se mai face cu fonduri de la Banca Mondială.

„Vin cu o veste, probabil în premieră. Din păcate, o veste proastă pentru proiect. Ministrul Şova ne-a anunţat că renunţă la pregătirea proiectului cu Banca Mondială. Cu asta se duce pe Apa Sâmbetei orice şansă de profesionalism pe care o avea această investiţie Reamintesc că pregătirea proiectului cu Banca Mondială a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, anul trecut, de anteriorul Guvern PSD. Acum, actualul Guvern PSD se răzgândeşte. Ne distrugem orice credibilitate, ca ţară, în relaţia cu instituţiile financiare internaţionale”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite