Ministrul Culturii s-a făcut de râs. „Eminescu e cel mai mare poet CARE l-a dat România!“ Ce alte greşeli a făcut demnitarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Breaz, ministrul Culturii
Daniel Breaz, ministrul Culturii

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit la Digi24, într-un dialog cu Cosmin Prelipceanu, despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca şi cadru didactic“ poetul Mihai Eminescu. Exprimarea a lăsat, însă, de dorit, ministrul făcând mai multe cacofonii şi greşeli gramaticale.

Luni seară, în ajunul Zilei Culturii Naţionale şi a sărbătoririi zilei de naştere a lui Mihai Eminescu, ministrul Culturii a făcut mai multe cacofonii şi greşeli gramaticale pe parcursul emisiunii de la Digi24, moderată de Cosmin Prelipceanu:

Cele mai importante declaraţii:

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic....eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă (n.r.- corect „pe care l-a dat” ). O operă extraordinară”.

„Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu ştiu câţi dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din Luceafărul există în mintea fiecărui român“.

„Îmi place să citesc, îmi place să citesc poezie, îmi place să citesc şi un roman bun, dar niciodată nu am fost omul care să facă comentarii literare“, a spus ministrul care a recitat un singur vers: "Cobori în jos, luceafăr blând“,  a spus ministrul Culturii, la Digi24.

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte nişte versuri de Mihai Eminescu şi dacă le poate recita şi a făcut mai multe cacofonii.

Valer Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia, fost senator PSD şi susţinător declarat al familiei tradiţionale, l-a înlocuit, în luna noiembrie 2018,  la şefia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pe George Ivaşcu. Născut în 1975, la Alba Iulia, Daniel Breaz a fost profesor doctor la Universitatea „1 Decembrie 1918", domeniile sale de interes fiind teoria geometrică a funcţiilor, funcţii univalente, operatori integrali şi analiza matematică.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite