Ministrul Apărării: Federaţia Rusă încearcă să creeze o nouă cortină de fier. Este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă

Ministrul Apărării: Federaţia Rusă încearcă să creeze o nouă cortină de fier. Este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă

Foto: Facebook / Ministrul Apărării vorbeşte de o încercare de instaurarea unei noi cortine de fier de către Rusia

Şeful Ministerului Român al Apărării a afirmat că Federaţia Rusă încearcă să creeze o nouă cortină de fier. Vasile Dîncu a remarcat că „este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă” pe care Rusia încearcă să o implementeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul român al Apărării Naţionale, Vasile Dincu, a declarat vineri, într-o discuţie cu jurnaliştii din oraşul Arad, că Federaţia Rusă „încearcă să creeze o nouă cortină de fier”.

"Desigur, Federaţia Rusă încearcă să creeze o nouă cortină de fier, acest lucru este clar, dar, de fapt, aceasta este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă, asta se întâmplă la nivel global", a spus acesta, citat de Agerpres. <...> Probabil că din când în când este necesar să se încheie noi tipuri de acorduri, noi relaţii între ţări, între blocurile militar-politice existente. Cred că anul acesta este un an cheie. Istoria se face sub ochii noştri."

Răspunzând unei întrebări cu privire la posibilitatea ca România să fi cerut garanţii suplimentare de la aliaţi, 

Dîncu a spus că „România nu trebuie să ceară garanţii suplimentare, pentru că face parte din cea mai mare uniune militaro-politică în acest moment”.

Mass-media rusă vorbeşte deja despre „acuzarea” Federaţiei Ruse de către oficialul român, de creare a unei noi cortine de fier. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările