Marius Budăi: Avem o creştere economică aproape cât alcoolemia lui Cîţu. Nu se resimte în buzunarele românilor, ci e făcută pe spatele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Budăi FOTO Facebook
Marius Budăi FOTO Facebook

Deputatul PSD Marius Budăi atrage atenţia că România are o creştere economică în urma comaraţiei cu „anul de criză 2020” şi că această creştere vine în contextul scumpirilor record. El aminteşte de declaraţiile premierului privind faptul că 1% din români au salarii mai mari de 3.000  de euro net şi spune că premierul guvernează doar „pentru acei 1% care simt această creştere”.

„Avem o creştere economică aproape cât… alcoolemia lui Cîţu. Încă prim-ministrul Florin Cîţu are iar creştere economică record, mai ceva ca realizările la hectar ale lui Nicolae Ceauşescu! Aşa e când compari cu anul de criză 2020”, a transmis deputatul pe Facebook. 

Deputatul aminteşte de declaraţiile premierului cu privire la creşterea economică şi spune ironic că premierul „guvernează pentru acei 1% care simt creşterea”. 

„Mai grav, însă, este faptul că această creştere economică nu se resimte în buzunarele românilor, ci e făcută pe spatele lor! Creşterea vine din scumpirile record la energie, din preţurile mărite, din inflaţia care galopează şi din veniturile îngheţate ale românilor! Fantasmele lui Cîţu afectează 99% dintre români, căci el guvernează, aşa cum ne-a spus, pentru acei 1% care simt această creştere!

Românii ştiu toate acestea, Cîţule”, a mai transmis deputatul. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat în urma anunţului BNR referitor la inflaţie că „este o estimare a BNR„. El a mai completat că a văzut „cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că (...) România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici”.

Produsul Intern Brut al României a crescut, în trimestrul II din acest an, cu 13% pe seria brută şi cu 13,6% pe seria ajustată sezonier, faţă de acelaşi trimestru din 2020, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite