Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii. A ocupat aceeaşi poziţie în guvernul Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Mădălin Voicu a fost numit din nou în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă şi publicată în Monitorul Oficial de joi.

Violonist de profesie, Voicu a fost deputat în perioada 1996 – 2020. În ianuarie 2017, el a fost numit secretar de stat la Cultură de premierul de la acea dată, Sorin Grindeanu, care acum este Ministru al transporturilor şi infrastructurii în cabinetul Nicolae Ciucă. Şi-a menţinut funcţia până în noiembrie 2019, când a fost revocat de fostul premier Ludovic Orban.

În 2012, Voicu  a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ de graţiere a pedepselor cu închisoare până la 6 ani, care a stârnit un scandal major, însă proiectul a picat în Parlament, conform G4Media.

Mădălin Voicu a fost acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în dosarul „Fraudă la Partida Romilor”,  în care mai este acuzat şi Nicolae Păun, pentru că fondurile europene din două programe privind integrarea romilor ar fi fost folosite în alte scopuri decât cele declarate, inclusiv în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, potrivit Digi24. Dosarul a fost trimis în judecată de către procurori însă instanţa supremă a decis, pe 26 noiembrie 2016, să retrimită dosarul la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite