Ludovic Orban şi-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL: „A fost făcut praf un partid, o coaliţie şi un Guvern. Sper că despărţirea e temporară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Ludovic Orban, fost preşdinte al PNL, şi-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, ceea ce reprezintă un prim pas al acestuia de părăsire a partidului în care a fost membru timp de 30 de ani.

Ludovic Orban a mers marţi dimineaţă, la tribuna plenului, şi a anunţat că îşi dă demisia din grupul parlamentar al PNL. 

„Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL şi-mi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat. 

Motivul principal al deciziei mele este de ceea ce reprezentăm noi parlamentarii. Obligaţia pe care o am faţă de cetăţenii care au avut încredere în mine şi PNL e să-mi respect angajamentele din campania electorală. Singura soluţie e de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar. Atâtea decizii inepte împotriva României nu mi-a fost dat să văd”, a afirmat Orban.

„S-a creat o criză politică arificial. A fost făcut praf un partid politic, făcută praf Coaliţia, iar cetăţeanul român a fost lăsat fără Guvern”, a completat Orban

„Nu-mi dau demisia încă din PNL. Mi-am dedicat toată viaţa matură. În partid sunt oameni corecţi, cinstiţi. Pentru a mă întoarce în grupul PNL trebuie îndeplinite câteva condiţii: conducerea trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf. Eu nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”,  a mai afirmat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite