Liviu Avram, despre demisia ministrului de Interne: O decizie de operetă. Decontul masiv la PSD se datorează lui Carmen Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Liviu Avram vorbit la „Adevărul Live” despre demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, la şase zile după ce a fost numit în funcţie. Acesta a explicat că demisia lui Moga a fost una de „operetă” şi că adevărata responsabilitate de la MAI o poartă Carmen Dan şi Liviu Dragnea.

„E o demisie de operetă. «Să mai trecem în revistă o demisie în speranţa că revolta publică se va mai detensiona». Nu văd un alt motiv. Înţeleg că aseară în sedinţa CEx Viorica Dăncilă a reproşat partidului că o lasă singură în această poveste de la Caracal. Domnul Arsene i-a zis ca «dumneavoastră ne-aţi zis să nu ieşim în spaţiul public şi să politizăm subiectul». Dăncilă a răspuns «da, dar eu mă refeream la Iohannis şi Barna, nu ştiam că sunteţi aşa de disciplinaţi». Probabil că face parte din aceasta operaţiune de damage control în aşa fel încât să îndeparteze cât mai mult din scandalul de la Caracal. E iluzoriu şi copilăresc, parerea mea e că PSD va deconta masiv acest scandal. Nu pentru că l-a favorizat, ci pentru că politica pe care o duce de doi ani şi jumatate e evident de incurajare a infracţionalităţii, de a ignora victimele şi de a intimida instituţiile de aplicare a forţei. Pe acesti trei piloni s-a bazat PSD”, a afirmat Liviu Avram.

Intervenţia lui Liviu Avram:

Liviu Avram a subliniat apoi că decontul la PSD privind ministerul de Interne se datorează lui Carmen Dan, care, alături de Liviu Dragnea, poartă o mare parte din responsabilitatea de la Caracal.

„În primul rând PSD trebuie să stabilească ministerul de interne ce vrea sa facă cu el. Episodul Moga este efemer. Decontul masiv la PSD se datorează doamnei Carmen Dan, care unul din puţinii miniştrii care a rezistat din ianuarie 2017. Are mare noroc că nu a prins-o scandalul de la Caracal pe funcţie. Dar responsabilitatea este categoric a ei în prima linie şi a domnului Liviu Dragnea în linia a doua”, a relatat Liviu Avram.

Jurnalistul Adevărul a adăugat apoi şi că atâta vreme cât la cârma ministerelor vor continua să fie puşi oameni propuşi de baronii locali, instituţiile vor continua să decadă. „Nu contează competenţa profesională. Rezultatul este absolut previzibil. Asta s-a întâmplat şi la Olt. Din câte am înţeles, actualul şef al politţiei care a fost numit în urmă cu cinci luni este pila lui Florin Iordache după ce celălalt baron de Olt, Paul Stănescu, a picat din dizgraţia lui Dragnea. Cam aşa merg lucrurile”, a adăugat jurnalistul.

În privinţa unui înlocuitor din interiorul PSD pentru Nicolae Moga, Liviu Avram a subliniat scurt: „Nu văd niciun om. Răspunsul scurt şi simplu”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite