Mai poate reveni Liviu Dragnea în partid? Ce spun liderii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eliberarea lui Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Eliberarea lui Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu spune că nu crede că este nevoie de modificarea statutului formaţiunii pentru ca Liviu Dragnea să poată fi din nou membru al PSD. Purtătorul de cuvânt al partidului Ştefan Radu Oprea a precizat însă că statutul partidului nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie din nou membru, în contextul în care acesta este eliberat condiţionat.

„O instanţă s-a pronunţat asupra condamnării domnului Liviu Dragnea şi s-a pronunţat şi astăzi asupra liberării domnului Dragnea. Atunci trebuie să respectăm şi să privim echidistant deopotrivă ambele decizii şi să respectăm decizia de astăzi a instanţei. Cred că rudele, prietenii, cei care i-au rămas apropiaţi, foarte mulţi membri din PSD sunt fericiţi că Liviu Dragnea a ieşit astăzi din închisoare. Din punct de vedere al PSD, partidul e reglementat de un statut care astăzi, în conformitate cu felul în care domnul Dragnea este într-o liberare condiţionată, nu poate fi membru PSD. Aşa spune statutul ”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, joi la Digi 24.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu spune că nu crede că trebuie modificat statutul pentru că  „odată cu reabilitarea unui om când devine liber” nu crede că mai există această chestiune în statut.

„Nu cred că trebuie modificat statutul pentru asta. (...)Adevărat, statutul spune că dacă a fost condamnat şi nu este reabilitat, odată cu reabilitarea unui om când devine liber atunci nu cred că mai există nici în statutul nostru acestă chestiune. O să studiez. Nu cred că trebuie schimbat statutul pentru asta”, a declarat Vasile Dîncu.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. „Mă consider deţinut politic”. Asta a spus Liviu Dragnea la ieşirea din penitenciar. Fostul lider PSD a fost liberat după ce magistraţii de la Tribunalul Giurgiu au admis contestaţia fostului lider PSD făcută împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite