Lider PSD cu greutate, mesaj intern în favoarea Ecaterinei Andronescu: „Este una dintre cele mai marcante membre ale PSD. Dascăl de o verticalitate exemplară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculae Bădălău este la cuţite cu Dragnea Foto MEDIAFAX
Niculae Bădălău este la cuţite cu Dragnea Foto MEDIAFAX

Niculae Bădălău, fostul preşedinte executiv al PSD, aflat în conflict cu Liviu Dragnea, a postat pe grupul senatorilor PSD un mesaj - obţinut de Adevărul -  prin care îşi arată susţinerea faţă de Ecaterina Andronescu, cea care a cerut demisia lui Liviu Drganea din fruntea partidului şi schimbarea Guvernului Dăncilă. Şi fostul premier Mihai Tudose e de partea Ecaterinei Andronescu.

„Fără a face referire la fondul scrisorii deschise adresate de doamna profesor Ecaterina Andronescu membrilor PSD, am convingerea fermă că toţi colegii social-democraţi trebuie să ţinem cont de vechimea colegei noastre în partid (26 de ani), de faptul că este una dintre cele mai marcante membre din PSD, cu rezultate foarte bune în sondaje, un foarte bun comunicator, un om care a dat valoare tuturor funcţiilor pe care le-a deţinut prin muncă şi dedicare, un dascăl de o verticalitate şi profesionalism exemplare.

Totodată, consider că PSD este un partid puternic, unit, care garantează nu doar libertatea de exprimare ci şi libertatea după exprimare, mai ales că dreptul neîngrădit la liberă exprimare reprezintă fundamentul oricărei democraţii. O democraţie nu poate fi sănătoasă decât dacă libertatea de exprimare este una echilibrată. Mărturisesc că mă aştept la calm şi prudenţă în declaraţii din partea tuturor colegilor, având convingerea că neînţelegerile apărute pot fi analizate şi rezolvate în interiorul partidului, un partid care trebuie să rămână un spaţiu al diversităţii de idei şi de opinii, al transparenţei şi al respectului reciproc“, se arată în mesajul intern trimis de Niculae Bădălău pe grupul senatorilor PSD, obţinut de Adevărul.

Fostul prim-ministru PSD Mihai Tudose a declarat, joi, pentru Mediafax, că este nevoie de o discuţie „civilizată” în conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorii Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău în scrisorile adresate partidului. Ecaterina Andronescu, senator şi fost ministru al Educaţiei, cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, „pentru binele României şi pentru binele PSD-ului“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite