Lider PNL, atac dur la şeful CCR: Dorneanu trebuie să plece de la Curtea Constituţională. Participarea la un eveniment organizat de Kremlin, o jignire

Lider PNL, atac dur la şeful CCR: Dorneanu trebuie să plece de la Curtea Constituţională. Participarea la un eveniment organizat de Kremlin, o jignire

Hilde Brandl. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, HildeBrandl, cere demisia şefului CCR, Valer Dorneanu, în contextul în care acesta a alessă meargă la un eveniment organizat la Moscova, cu sprijinul Kremlinului, chiar dacă exista o recomandare MAE să nu meargă acolo.   .

Ştiri pe aceeaşi temă

„Decizia şefului Curţii Constituţionale, domnul Valer Dorneanu, de a participa la Moscova la un eveniment organizat de Kremlin, în ciuda atenţionărilor Ministerului de Externe, reprezintă o jignire la adresa orientării euro-atlantice a României şi a poporului român. De aceea, îi solicit domnului Dorneanu să îşi dea demisia din funcţia de judecător la Curtea Constituţională”, a declarat Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.
 
Liderul liberal subliniază că prezenţa lui Dorneanu acum în Rusia nu e potrivită, date fiind evenimentele care au loc acolo. „Domnul Dorneanu participă în aceste momente la o conferinţă organizată de Kremlin, ocazie cu care se decernează premiul pentru cea mai importantă contribuţie la “dezvoltarea integrării legislative în spaţiul eurasiatic”. Sistemul judiciar din Federaţia Rusă nu reprezintă însă un model pentru România”, mai arată Brandl.
 
Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.a punctat faptul deplasarea lui Dorneanu e o jignire la adresa sistemului judiciar din România. „Deplasarea şefului Curţii Constituţionale în Rusia reprezintă o jignire şi pentru întreg sistemul judiciar din România, sistem format în cea mai mare parte din magistraţi ataşaţi valorilor euro-atlantice. Reformele importante pe care le-am făcut în ultimii ani în sistemul de Justiţie din România au urmat modelul euro-atlantic şi nu modelul rusesc. Orice ar crede Valer Dorneanu, fost activist PCR şi PSD, Federaţia Rusă este un contramodel pentru România şi nu un exemplu de urmat”, mai spune liderul liberal.
 
În final, Hilde Brandl cere demisia lui Valer Dorneanu din fruntea instituţiei şi din funcţia de judecător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: