Laufer, acuzaţii dure la adresa lui Iohannis: O dovadă de antisemitism. Şi Ceauşescu a vândut evrei. Iohannis are relaţii doar cu Merkel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilan Laufer, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării refuzată de Klaus Iohannis, a susţinut marţi seara, într-o conferinţă de presă, că preşedintele ţării a luat această decizie din cauză că ar fi evreu. Laufer a precizat că, aşa cum Nicolae Ceauşescu a vândut evrei, „Klaus Iohannis a vândut astăzi un evreu”, însă „nu ştie cui” şi „pentru câţi bani”.

Ilan Laufer: „Consider că refuzul lui Klaus Iohannis de a mă numi pe mine în funcţia de ministru este o nouă dovadă de antisemitism. A iniţiat acţiuni de urmărire penală pentru Viorica Dăncilă după vizita acesteia în Israel. Am informaţii că ar trebui să mă aştept şi eu la acelaşi lucru. A blocat şedinţa comună de guvern Romnânia-Israel. Domnul Iohannis i-a promis lui Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei Israelului la Ierusalim. Recunosc că în ultima perioadă am încercat să contribui la o bună relaţie între Tel Aviv şi România, ceea ce l-a deranjat foarte mult pe Klaus Iohannis şi trebuie să plătesc pentru acest lucru.

Prin refuzul unei persoane despre care se ştie că are relaţii foarte bune cu Israel, Iohannis arată că vrea relaţii doar cu Berlinul. Atacurile sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 50 de persoane în perioada Holocaustului. Iohannis a zis că doreşte să plece acest Guvern, dar refuză revocarea a doi miniştri.

Preşedintele se foloseşte de orice prilej pentru a submina buna funcţionare a României. Îl rog să aibă curajul să recunoască motivul revocării mele, şi anume cel religios - că sunt evreu. Este etnic german şi are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German. În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani. Voi face o sesizare la CNCD.”

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat schimbarea Olguţei Vasilescu de la Ministerul Muncii, însă a refuzat să semneze numirea sa în funcţia de ministru al Transporturilor. Practic, Olguţa Vasilescu a rămas în afara Guvernului. De asemenea, şeful statului l-a refuzat pe Ilan Laufer pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. PSD trebuie să vină cu alte propuneri. Ceilalţi miniştri au depune jurământul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite