Kelemen Hunor: E nevoie de un dialog sincer între români şi maghiari pentru a ne fi bine şi a trăi liniştiţi

Kelemen Hunor: E nevoie de un dialog sincer între români şi maghiari pentru a ne fi bine şi a trăi liniştiţi

FOTO Mediafax

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, cu ocazia taberei de vară a formaţiunii, că este nevoie de un dialog deschis şi sincer între majoritate şi minoritate, în care fiecare să îşi exprime dezideratele şi temerile, pentru că numai aşa poate exista colaborare între români şi maghiari şi ambele comunităţi pot trăi „liniştite“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi trebuie să fim iniţiatori ai dialogului cu majoritatea românească. Acest dialog, însă, trebuie să fie unul sincer. Poate că îi va deranja pe unii, dar este necesar ca noi să putem spune ceea ce credem despre ultimii 100 de ani, dar şi majoritatea românească să îşi exprime sincer gândurile şi temerile legate de dezideratele comunităţii maghiare. Dacă vom reuşi să vorbim deschis despre tot ce ne îngrijorează, dacă va fi garantat cadrul legal pentru ca nouă să ne fie bine să trăim liniştiţi, ca maghiari în România, cu siguranţă va creşte şi nivelul de încredere dintre cele două comunităţi. Fără încredere, va fi dificil să construim împreună proiecte de viitor", a declarat liderul UDMR, în cadrul dezbaterilor desfăşurate cu ocazia taberei de politică pentru tineret, organizată de UDMR şi MIERT.
 
Kelemen a făcut referire şi la interviul acordat luna aceasta cotidianului Szabadság, când a vorbit despre faptul că maghiarii nu au nimic de sărbătorit cu ocazia centenarului Marii Uniri. El a spus şi atunci că una dintre puţinele realizări ale României în ultima sută de ani este faptul că există.
 
"Trebuie să analizăm în mod realist stadiul în care a fost şi unde a ajuns această  ţară. Ceea ce am afirmat nu a fost cu reacredinţă sau cu intenţia de jigni pe cineva. Accept şi respect faptul că prietenii noştri români sărbătoresc, dar şi ei trebuie să înţeleagă şi să accepte că, pentru noi, nu este un motiv de aniversare. De la acceptare până la sărbătoare, drumul este lung", a afirmat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările